Tirsdag, 5. januar 2021 - af Trine Larsen

Overrasker med hyldest til prins Henrik

Prins Henrik
Foto: Martin Høien
Prins Henrik og ikke mindst hans kunst, især digtene, bliver nu til en overraskende hyldest af prinsen, tre år efter hans død. Det sker i danseforestillingen "Månesang", hvor skuespiller Thure Lindhardt læser prinsens digte.

Tre år efter sin død, bliver prins Henrik endnu engang hyldet for sin kunst. Denne gang er det prinsens digte, fra digtsamlingen "I mine lyse nætter", der udkom i 2014, iøvrigt illustreret af dronningens akvareller, som er i fokus.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Digtene i forestillingen "Månesang", bliver læst af skuespiller Thure Lindhardt og pakket smukt ind i en forestilling med dans og musik.

Digtene får nyt liv af fem dansere fra Black Box Dance Compagny, der præsenterer forestillingen "Månesang", der gennem moderne dans vil skabe smukke billeder på baggrund af prinsens digte, hvor fællesnævneren er kærlighed.

Forestillingen er bygget op med musik og dans for at give publikum et indblik i, hvor alsidig og dygtig en kunstner prinsen var, og fremføres på Knudsens Holstebro under Klassiske Dage Holstebro.

Selvom det er Black Box Dance Compagny første egenopsætning blandet med musik og kunst, så bliver det et gensyn med prinsens værker. For i efteråret 2012 besøgte prins Henrik netop Holstebro og i en fyldt teatersal på Knudsens, læste prinsen selv op af sine digte på fransk. Dengang var det en del af festivallen Klassiske dage Holstebros åbningsarrangement.

Når den stort anlagte forestilling får premiere 11. marts, vil skuespiller Thure Lindhardt, dansere og musikere, ived tre forestillinger, skabe en hyldest, der smelter sammen bl.a via nyskabende, klassisk musik.

 

Det hele sker efter planen fra 11.-13. marts på Knudsens Holstebro.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden