Søndag, 30. maj 2021 — af Malan Joensen

Det lille hus på prærien-tvillingerne: Sådan var det at være med

Lindsay og Sidney Greenbush delte rollen som lille Carrie i den populære prærieserie.

Da "Det lille hus på prærien"-bøgerne skulle omsættes til tv-serie i 1974, fandt man et par små tvillinger til at spille lille Carrie Ingalls.

Det var Lindsay og Sidney Greenbush, der fik rollen.

I åbningssekvensen til serien er de krediteret som "Lindsay Sidney Greenbush", hvilket fik nogle fans til i begyndelsen at tro, at der var tale om én person. Og hvis man undrer sig over lille Carries fald i samme åbningssekvens, så er der faktisk tale om, at en tvilling faldt ægte, da hun skulle løbe.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Michael Landon, som både instruerede og spillede far Ingalls, syntes, det var så kært, at han valgte at beholde det.

Er begge med i ét afsnit

Tvillingerne, der er født den 25. maj 1970, spillede med i tv-filmen "Sunshine" fra 1973, og derfra gik turen videre til prærien og familien Ingalls.

Her var de en del af serien helt frem til 1982.

- Da vi var små, var vi begge to med på optagelse, og så afhang det af, hvem af os der ikke var igang med en lur, var gnaven eller som var klar til at tage imod instruktion. Senere fordelte vi dagene mellem os, men jeg husker ikke, at der blev lavet en plan til os, før episoden "The Godsister" (hvor begge søstre spiller med samtidig, red.) blev filmet, har storesøster Sidney fortalt i et interview i 2009.

Hun tilføjede, at omstændighederne omkring hvem af søstrene, der skulle være med i en scene, også blev bestemt af, at hun f.eks. på et tidspunkt havde brækket armen og ikke kunne være med, så længe hun havde gips på.

Var skrækslagen

Selv om de mange år som medvirkende i "Det lille hus på prærien" uden tvivl har ført en masse gode oplevelser med sig, var det dog ikke altid lutter lagkage under indspilningerne, fortalte lillesøster Lindsay i et interview fra 2001.

Det var nemlig åbenbart ret hårdt at være barneskuespiller i Michael Landons produktion:

"Michael gjorde det aldrig sjovt for os. Jeg var altid skrækslagen for, at jeg skulle komme til at begå en fejl".

På trods af Michael Landons mangel på pædagogiske evner fravalgte pigerne ikke skuespillet lige efter, de blev skrevet ud af serien i 1982.

Året efter medvirkede Lindsay Greenbush i krimiserien "Matt Houston", og Sidney var med i filmen ”Hillie and Hambone” fra 1984, ligesom de også tjente penge på tv-reklamer.

En hæmsko at være tvilling

Dog skulle det, der oprindeligt skaffede dem rollen i en af de mest elskede tv-serier nogensinde også være det, der sidenhen forhindrede dem i at få andre roller udenfor prærie-universet.

Tvillingerne gik til mange af de samme auditions, men det spændte ben for dem, at de lignede hinanden så meget. Ifølge dem selv blev de fravalgt til mange roller, fordi det var for svært for produktionen at vælge den ene tvilling frem for den anden uden at vække sårede følelser.

Arbejder med heste

Lindsay og Sidney lagde lidt efter lidt skuespillet på hylden og blev begge færdige med high school i Santa Monica i 1988, hvorefter de fortsatte på universitetet.

Sidney slog sig senere ned på en ranch i Californien, hvor hun har gjort opdræt, træning og salg af amerikanske quarter-heste til sin levevej. Hun er også et navn inden for pro-rodeo og er medlem af Women’s Professional Rodeo Association.

Lindsay har også arbejdet med at træne heste og også med disciplinen irisanalyse af heste.

Flere tvillinger i serien

Lindsay og Sidney er for øvrigt ikke de eneste tvillinger, der spillede med i serien - rollen som lille Grace Ingalls blev givet til søstrene Wendi og Brenda Turnbaugh.

Se billeder af Lindsay og Sidney Greenbush fra "Det lille hus på prærien" og Lindsay Greenbush i 2017 i galleriet øverst i artiklen.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden