Dollars-stjerne redder sin datter fra uhyggelig sekt

Catherine Oxenberg og datteren India i 2007. Indsat: Catherine Oxenberg fra "Dollars" i 1980'erne.

Catherine Oxenberg og datteren India i 2007. Indsat: Catherine Oxenberg fra "Dollars" i 1980'erne.

Fotomontage: MEGA
Catherine Oxenbergs datter India var i syv år offer for en sekt.

Skuespilleren Catherine Oxenberg, 59, der især huskes for sin rolle som Amanda Carrington i den ikoniske 1980'er-tv-serie "Dynasty", der på dansk hedder "Dollars", reddede for et par år siden sin datter India fra en kummerlig tilværelse i sekten NXIVM.

Det skriver flere medier, deriblandt ELLE, i anledning af at mor og datter nu står frem i dokumentarserien "Seduced".

I 2011 var India 19 år, netop droppet ud af college og med en drøm om at blive iværksætter.

Catherine Oxenberg, der intet kendte til NXIVM, tog sin datter med til et møde i organisationen, som på overfladen gav sig ud for at kunne hjælpe folk med at finde retning i livet og få succes med iværksætteri.

India blev hurtigt meget optaget af organisationen og dens overhoved Keith Raniere, mens Catherine Oxenberg bakkede ud af projektet igen.

- På det tidspunkt følte jeg, at hun ikke forstod mig, det var som om hun dømte mig for at være med. Nu kan jeg se, at det var virkelig langt fra sandheden. Hun prøvede at redde mig fra noget, der i sidste ende blev farligt, fortæller India. 

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

De næste syv år blev India fanget ind i det, der angiveligt var en sekt, hvor manipulation, psykisk og fysisk vold samt seksuelle overgreb var en del af medlemmernes hverdag. India og en række andre medlemmer blev endda brændemærket. 

Da det med gru gik op for Catherine Oxenberg, hvad hendes datter var blevet offer for, kæmpede hun en utrættelig kamp for at få hende ud derfra igen. 

Det lykkedes i sommeren 2018, hvor India flyttede hjem til sin mor i Malibu og samarbejdede med FBI i sagen mod overhovedet Keith Raniere.

Han blev i juni 2019 dømt skyldig i en række forhold herunder sexhandel, tvangsarbejde, menneskehandel, svindel og seksuelt misbrug af børn. Han nægter sig skyldig i alle anklager og afventer den endelige dom i et fængsel i Brooklyn.

India har fået dækket sit brændemærke med en tattovering og er igennem terapi og sin mors hjælp kommet på fode igen. Hun bor nu med sin forlovede i Venice Beach, Los Angeles og har ud over at skrive en bog om den frygtelige tid i sekten også været med til at producere dokumentaren, der havde premiere i denne uge. 

Catherine Oxenberg har i 2018 skrevet bogen "Captive: A Mother's Crusade to Save Her Daughter from a Terrifying Cult", om sin hårde kamp for at redde datteren.

Den tidligere "Dollars"-stjerne har fået India, 29, med William Shaffer og har også døtrene Maya van Dien, 19, og Celeste van Dien, 17, med Casper van Dien.

 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden