3. jun. 2020
Af Niels Burgos

Hyggelig og elsket tv-serie vender tilbage

Den unge James Herriot (Christopher Timothy) med sin chef, Siegfried Farnon (Robert Hardy)
Den unge James Herriot (Christopher Timothy) med sin chef, Siegfried Farnon (Robert Hardy)
Foto: Ritzau Scanpix
Serien "Folk og fæ" om livet hos en engelsk dyrlæge er på vej med nye skuespillere.

Der var engelsk hygge, britisk humor og små hverdagsdramaer for alle pengene, når serien "Folk og fæ" blev vist på tv op gennem 80'erne.

En kæmpe succes

Den unge dyrlæge James Herriot fik i 1930'erne job hos en dyrlæge-praksis i en lille landsby i Yorkshire, hvor chefen, doktor Siegfried Farnon, på sin ofte lidt temperamentsfulde facon kæmpede for at holde sammen på en hektisk hverdag med masser at se til blandt egnens to- og firbenede. Han fik ikke meget hjælp af sin lillebror, Tristan, der hellere ville foretage sig andre ting.

Men alt endte i hygge, småskænderier og til sidst fryd og gammen.

Serien blev så stor en succes, at man nu vil forsøge sig med en ny version.

https://imgix.billedbladet.dk/sam_0.jpg
Samuel West er bl.a. kendt fra serien "Mr. Selfridges". Han skal spille Siegfried Faron i den nye version af "Folk og fæ".
Foto: Mega

Mange år er gået, siden serien stoppede, så man er i sagens natur nødt til at finde nye skuespillere til rollerne. Robert Hardy, der spillede Siegfried Faronn, døde således i 2017, 91 år gammel. Hans rolle spilles i den nye serie af Samuel West, der af nogle nok kendes fra serien "Mr. Selfridges".

Planen er i første omgang at producere seks afsnit af serien ... men hvis den ender med at blive lige så populær som den originale serie, kan det betyde fast arbejde for skuespillerne. Da serien blev vist fra 1978-1990, blev der produceret ikke færre end 90 afsnit.

Læs mere om: