Tirsdag, 18. januar 2022 - af Sofie Nymand

Richard Kiel spillede ikonisk Bond-skurk: Her er historien om manden med ståltænderne

Richard Kiel i rollen som Jaws
Richard Kiel i rollen som Jaws
Foto: MEGA
Skuespilleren Richard Kiel blev kendt som skurken med jerntænderne, der i to Bond-film jagtede Roger Moore. Kiel led af en sjælden sygdom, der i sidste ende skaffede ham den ikoniske rolle.

Han var den uovervindelige skurk med ståltænderne, der overlevede alt fra hajangreb til flystyrt og sporvognsulykker. Ham, der vækkede gru og fascination, når han smilte og blottede sit stålgebis, der kunne bide hvad som helst over.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Richard Kiel blev kendt verden over som den ikoniske Bond-skurk Jaws, der jagtede Roger Moore i filmene ”Spionen der elskede mig” fra 1977 og ”Moonraker” fra 1979.

Det var meningen, at den tårnhøje skurk skulle dø i den første film, men Jaws popularitet hos seerne betød, at Richard Kiel vendte tilbage på rollelisten.

Led af sjælden sygdom

Den 2 meter og 18 centimeter høje Richard Kiel led af den sjældne sygdom akromegali, der forårsager en gradvis forstørrelse af knogler i hænder, fødder og ansigt.

Det var sygdommen, der gav ham det karakteristiske udseende, der skaffede ham rollen. Men efter samspillet med Roger Moore var det småt med store roller.

Han fortsatte dog karrieren som skuespiller og havde biroller i TV-serier og film. I 1996 spillede han Adam Sandlers chef i komedien ”Happy Gilmore”, og i 2010 lagde han stemme til karakteren Vlad i Disneys animationsfilm ”To på flugt”.

Men det er uden tvivl sin rolle som Jaws, som Kiel vil blive husket for.

Døde kort tid før sin fødselsdag  

Richard Kiel døde tre dage før sin 75-års fødselsdag på et hospital i Californien, hvor var han indlagt på grund af et brækket ben.

Han efterlod sig fire børn og hustruen Diane Rogers.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden