Synet svigter: Gode venner læser højt for Lise Nørgaard

Lise Nørgaard

Lise Nørgaard

Foto: Hanne Juul
Lise Nørgaard følger levende med i alt, der sker. Men det kniber med synet.

For Lise Nørgaard betød flytningen fra hendes elskede lejlighed til de noget mindre forhold på Else Marie-hjemmet i Humlebæk en række ændringer. Og det var ikke dem alle, hun var glad for.

Ikke plads til mine bøger

– Det værste ved flytningen var alle de bøger, jeg ikke kunne få plads til. Det var forfærdeligt, men nu har jeg givet dem til Kirkens Korshær, som kan bruge dem til julegaver.

- I øvrigt kniber det også med at læse. Jeg prøver at gennemblade Berlingske hver dag, men efterhånden er det kun overskrifterne, jeg kan læse. Så bliver mine øjne trætte. Jeg kan godt se tv, hvis jeg sidder tæt på skærmen, så jeg følger med i nyhederne, “Tirsdagsanalysen”, og “Besserwisserne”. Dommen over Inger Støjberg var jeg meget spændt på, og jeg synes, den var overraskende hård. Nu må vi se, hvad der sker fremover, siger Lise og fortæller, at hun tre gange om ugen får besøg af tre forskellige fra vennekredsen, der kommer og læser for hende.

Gode venner læser op

– Kiss læser klassikere højt for mig, Klara, det er min veninde Kathrine Lilleørs datter, læser aviserne, og så kommer Vincent (Vincent Hendricks er professor i filosofi ved Københavns Universitet og en af Lises meget gode venner, red.) og læser. I øjeblikket af en bog, hans mor har skrevet.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden