16. feb. 2021
Af Stine Ramlyng

Kendte om koldt gys: Derfor elsker vi vinterbadning!

Vinterbadning hitter som aldrig før. Også hos de kendte. Nogle er nybegyndere, mens andre har gjort det i over 30 år. Se her hvilke kendte der tager en iskold dukkert og læs - ikke mindst; Hvorfor de gør det?

Vinteren er over os, og mens nogle luner sig under varme tæpper, er der andre, der favner kulden og tager en iskold dukkert.

Vinterbadning er populært som aldrig før, og en række kendte danskere er hoppet med på bølgen.

Det gør vinteren kortere

Nogle af dem gør det som en social ting med vennerne, nogle for at få kick i kroppen og andre for at holde sig selv i mental balance.

For Anette Støvelbæk er der en helt særlig grund til, at hun har kastet sig ud i projekt vinterbadning.

– Jeg har vinterbadet de sidste seks år cirka. Til at begynde med var jeg egentlig lidt irriteret over det, for alle skulle vinterbade på det tidspunkt. Og jeg ville nok gerne være lidt Ramsus Modsat. Men så åbnede der en klub i Sydhavnen, tæt på hvor vi bor, og så skulle det være, fortæller "Badehotellet"-stjernen Anette Støvelbæk.

- Jeg synes, det gør vinteren kortere, og så er der det med at komme ud at mærke luften. Det giver en lykkerus, og man kan trække vejret mere rigtigt.

Derfor går vi efter det kolde gys

Se og læs i galleriet herover, hvorfor også Sonja Oppenhagen, Annette Heick, Preben Kristensen og Søren Hedegaard, Neel Rønholt, Lone Hertz, Camilla Ottesen, Mette Bluhme Rieck, Gun-Britt og Torben Zeller, Sara Maria Franch-Mærkedahl, Mille Dinesen, Ditte Hansen, Lisbeth Østergaard og Mette Blomsterberg dypper sig i det kolde vand.

Måske det kan inspirere?

Læs mere om: