31. maj. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Kristian Jensen og Pernille Rosendahl står foran stor ændring

Kristian Jensen og Pernille Rosendahl
Kristian Jensen og Pernille Rosendahl
Foto: Aller Foto
For Kristian Jensen og Pernille Rosendahl bliver det spændende at tage hul på et nyt kapitel af deres fælles liv ganske snart.

Kristian Jensen og Pernille Rosendahl står foran en spændende ny situation i deres arbejdsliv og privatliv, der byder på mange glæder og interessante udfordringer.

Berlingske har i anledningen af dette års Talent 100-kåring talt med parret, der blandt andet fortæller om omkostningerne ved at jagte sine drømme og om at finde glæden sammen på trods af mange forskelle.

Da det i 2019 kom frem, at Pernille Rosendahl og Kristian Jensen var faldet pladask for hinanden, var der ifølge parret selv rigtig mange, der måske tvivlede lidt på, at de som par ville fungere.

Kristian Jensen og Pernille Rosendahl er glade

Men Pernille og Kristian har for alvor fundet lykken sammen helt privat.

Og også professionelt kører alt godt.

Snart står parret overfor en stor ændring, når Kristian Jensen tager hul på et helt nyt kapitel af sin karriere.

Efter at have fjernet sig fra toppen som politiker i partiet Venstre i 2019 har Kristian Jensen besluttet at holde en pause i dansk politik.

I stedet bliver han fra juli særlig udsending for Danmark og skal arbejde for, at Danmark kan få en plads i FNs Sikkerhedsråd.

Dermed kan der skabes mulighed for mere dansk indflydelse på vigtige emner som klimaudfordringerne og flygtningestrømme.

Helt ny position

Nu bliver Kristian en del af et system, hvor han ikke er manden på toppen.

- Siden 2004 har jeg været i toppen. Enten i Venstres organisation eller i ministerierne, og nu skal jeg finde ud af at være i en anden rolle i et andet system. Og så skal jeg lære at acceptere, at det ikke længere er mig, der skal træffe de politiske beslutninger. Det bliver da en udfordring, siger Kristian Jensen i interviewet med Berlingske.

Det fineste bord

Og til TV2 har Kristian Jensen også udtalt sig om sin rolle som særlig repræsentant:

- Jeg skal være del af en kampagne, der skal sikre, at Danmark bliver valgt ind, så vi kan sidde ved det fineste bord i FN's sikkerhedsråd. Her kan vi være med til påvirke beslutningerne i verden omkring os. Sikkerhed, klima, migration og menneskerettigheder bliver emner, vi skal fokusere på i kampagnen. Det er vigtigt, at Danmark bygger på vores styrker, siger Kristian Jensen, der i forbindelse med sit nye job kommer til at rejse en del rundt i verden.

En spændende udfordring

Det er naturligvis en udfordring for privatlivet med Pernille Rosendahl, men der er nok ingen tvivl om, at det hele kommer til at gå fint alligevel.

Læs mere om: