14. jun. 2016
Af Dorte Quist

Lise Nørgaard bliver 99 - se TV-dokumentaren her!

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/lise_n_rgaard_rose48.jpg
Foto: AOP
Lise Nørgaard fylder 99 år. Stort tillykke til Lise, som fejrer dagen med sin familie og venner. BILLED-BLADETs læsere kan fejre 99-års dagen med at se dk4's nye dokumentar om Lise Nørgaard her på BILLED-BLADETs hjemmeside.

Dk4's nye dokumentar om Lise Nørgaard "Kvik, det er en tysker; Lise Nørgaard i Hamborg" vises gratis som en gave i anledning af Lise Nørgaards fødselsdag i dag på BILLED-BLADETs hjemmeside.

Se programmet her, og oplev Lise Nørgaard fortælle om sit livslange forhold til den nordtyske by, som hun besøger hvert eneste år.

Som barn besøgte hun hvert år sin onkel og tante i Hamborg og legede i Alter Elbpark ved foden af den store Bismarck-statue. Da hun blev gift første gang i 1938, gik bryllupsrejsen til Hamborg, hvor hun oplevede nazismen og jødeforfølgelsen, og i 1946 efterlod hun fire børn, mand og barnpige i hænderne på sin mor og rejste til Hamborg som krigskorrespondent for Roskilde Dagblad.

De sidste 40 år er hun hvert år taget en tur til Hamborg for at se opera i Hamborg Operaen og købe tysk litteratur.

I dokumentaren viser Lise Nørgaard rundt de steder i Hamborg, som har betydet så meget for hende gennem hele hendes lange 99-årige liv.

Se dokumentaren herunder:

(Lise Nørgaards fødselsdag er forbi, og BILLED-BLADET har desværre ikke længere rettighed til at bringe dokumentaren. Tak til DK4 for det fine samarbejde)

Læs mere om: