Lone Hertz fylder 80 år: Fejres af familien

Lone Hertz

Lone Hertz

Foto: Peter Grosen
Den folkekære skuespillerinde Lone Hertz fylder 80 år, og hun glæder sig til at blive fejret af børn, svigerbørn og børnebørn.

Det har været en travl tid for Lone Hertz, der i dag, den 23. april, fylder 80 år. Hun medvirker i musicalen ”Mød mig på Cassiopeia”, som for tiden turnerer rundt i hele Danmark, men heldigvis har Lone Hertz seks fridage, så hun kan fejre sin runde dag.

 

Lone Hertz' glæder sig til fejringen

- Jeg sagde til mine børn, at jeg ikke vidste, hvordan jeg ville fejre det, så de har arrangeret noget, vi skal, fortæller Lone Hertz til BILLED-BLADET.

Selv ved hun godt, hvad de skal bruge dagene på, men hun har lovet ikke at afsløre det.

- De tør ikke bare smide mig ud i noget, for så er jeg ikke sjov at være sammen med. Det skal være noget, der passer mig, smiler Lone Hertz.

De seks dage skal hun tilbringe med tre af sine fire børn samt sine svigerbørn og fire ud af fem børnebørn.

- Det glæder jeg mig rigtig meget til, for vi er en travl familie, smiler Lone Hertz.  

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Lone Hertz' liv med en hjerneskadet søn

Hun er mor til Steen Stig Lommer, Tomas Strøbye, Michaëla Strøbye og Maria Lindhardt.

Tomas Strøbye skal ikke være med til at fejre sin mor på dagen. Han blev som ganske lille hjerneskadet og bor i dag på Egmont Højskolen i østjylland.

Han har altid fyldt meget i Lone Hertz’ liv. Hun har kæmpet hans kampe og været hans verbale talerør i mange år, og i dag bruger Lone Hertz cirka 50 procent af sin tid med ham. 

Lone Hertz: Det hjælper at engagere sig

Heldigvis er hun stadig ved godt helbred og kører selv i bil hele vejen over til Hou for at besøge ham.  

- Min far blev 93, så jeg tror, jeg har nogle gode gener. Det hjælper også at engagere sig i noget. Hvis ikke, jeg havde oplevet alt det med Tomas, havde det været noget andet, jeg havde engageret mig i. Jeg brænder for menneskepolitik, fortæller Lone Hertz, der er ambassadør for hjerneskadeforeningen og bestyrelsesmedlem på Bramsnæsvig Specialskole.

Læs et stort interview med Lone Hertz, der fortæller om det barske liv med en hjerneskadet søn, og hvordan det har påvirket ikke bare hendes, men hele familiens liv, i BILLED-BLADET nr. 16, der er på gaden nu.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden