Fredag, 13. januar 2023 - af Laura Dalgård Hansen

Nikolaj Jacobsen: Det forstyrrer nattesøvnen

Nikolaj Jacobsen
Nikolaj Jacobsen
Foto: Kaspar Wenstrup
Selv om det kun er i perioder, at det danske herrelandshold går på banen, fylder håndbolden meget hos Nikolaj Jacobsen hele året rundt.

Da Nikolaj Jacobsen i 2017 overtog posten som landstræner for herrelandsholdet, havde han samtidig sit tyske klubhold Rhein-Neckar Löwen, som han også skulle tage sig af, og arbejdspresset blev til sidst så stort, at han udviklede stresssymptomer.

Mange bekymringer

I 2019 vinkede han farvel til Tyskland, men selvom han nu ’kun’ har landsholdet at tage sig af, bruger han rigtig meget af sin tid på det.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg er jo en type, der tænker på håndbold hele tiden. Også når jeg sover, er der mange ting, der rumsterer, fortæller landstræneren.

Der følger mange bekymringer med at være landstræner, og hvert år i januar hviler der et pres på Nikolaj Jacobsen og resten af landsholdet, fordi mange danskere har store forventninger til dem.

I takt med at Nikolaj Jacobsen er blevet ældre, synes han, han er blevet bedre til at håndtere sit temperament, ligesom han også føler et mindre pres, nu hvor han har bevist, at han godt kan vinde guld med landsholdet.

Selv nåede han at repræsentere Danmark 148 gange som spiller, og det var markant anderledes end at være træner. Spørger man Nikolaj Jacobsen, hvad han foretrækker, falder svaret prompte: 

- Det bedste job i verden er at være spiller. Der er for mange bekymringer ved at være træner, og for mit eget vedkommende fylder håndbolden meget. Til tider kan det være svært at koble af, og det kan være forstyrrende for nattesøvnen og så videre, så jeg vil til enhver tid vælge at være spiller, fortæller Nikolaj Jacobsen, der stoppede som aktiv spiller i 2007 og lige siden har helliget sig trænergerningen.

Den er han vel at mærke også meget glad for. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden