Peter Ingemann: Kørte 1000 km for en helt særlig ting

Foto: Martin Høien
På sin Instagramside har Peter Ingemann delt billeder og tekst fra en lidt speciel udflugt. Han har nemlig en ret usædvanlig lidenskab.

Det er ingen hemmelighed, at Peter Ingemann har en forkærlighed for vores fælles historie og især for tiden omkring 2. verdenskrig

Alligevel kan det måske overraske mange, at han startede bilen - bare for at køre 1000 km til det nordvestlige Tyskland for at se... En ubåd. 

En helt særlig båd

- I Bremerhaven ligger det eneste eksemplar i verden af den banebrydende U-båd type XXl, U-2540. Det var et af Hitlers "Wunderwaffen", og der blev bygget 119 af dem, skriver Peter Ingemann blandt andet i opslaget på Instagram.

Den lille dreng i Peter lever i bedste velgående, og han nyder at opleve så meget som muligt. 

Få rabat på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

BILLED-BLADET har fået lov til at dele opslaget og Peter begejstring her:

View this post on Instagram

Hvem forlader kone, børn og labrador i sommerferien og kører 1000 km (tur retur) kun for at besøge en u-båd og så ellers hjem igen. Det gør jeg!!! Med glæde. Nogle samler på frimærker, andre leger med modeltog, Morten Messerschmidt elsker opera og fin tale, nogle kan lide smæk i numsen og at hænge på et kors.....jeg derimod - ELSKER UBÅDE!!!! Min kærlighed har varet så længe jeg kan huske og eksploderede i mental orgasme da jeg som ni-årig så “Das Boot” i Ry biograf i 1982 (egentlig ikke en film eller en situation for en ni-årig, men men, “hvor der handles der spilles”, som Mylius sagde). Har set “Das Boot” min 30 gange. Den handler om en tysk ubåd under anden verdenskrig og er af mange betragtet som den bedste og mest menneskelige krigsfilm i historien. I Bremerhaven ligger det eneste eksemplar i verden af den banebrydende U-båd type XXI, U-2540. Det var et af Hitlers “Wunderwaffen” og der blev bygget 119 af dem. Ingen af dem nåede at komme i kamp fordi de kom for sent, og gud ske tak og lov for det. Disse ubåde var så overlegne at de havde smadret alt hvis de var blevet indsat. De kunne sejle ekstremt hurtigt, længe og stille under vand, de havde målsøgende torpedoer, der kunne affyres med en hastighed som var det ren science fiction, de kunne lade batterierne under vand og meget mere. De var for sindssyge. Efter krigen kopierede både amerikanerne og russerne tyskernes design som var langt foran sin tid. Ligesom deres jetfly, raketter, tanks mm..... Tyskerne var overlegne på mange fronter, desværre også i grusomhed og forbrydelser mod menneskeheden, og blev heldigvis stoppet den 8. Maj 1945. Dø Hitler, Dø! Men den ingeniørmæssige fascination vil jeg have lov at have. Jeg elsker denne ubåd (uanset dens formål) og er glad for jeg endelig fik mig taget sammen til at køre herned. PS For “Das Boot”-kendere. Hørte fra de ældre mænd der passer ubåden her i Bremerhaven, at maskinisten, der er en af hovedrollerne i filmen “Das Boot” og som ender med at redde ubåden fra den sikre død i Gibraltar-strædet (spoiler) stadig lever. “Das Boot” er nemlig baseret på en rigtig historie om maskinisten er den sidste overlevende. 101 år gammel. Shit mit liv er fuldendt.

A post shared by Peter Ingemann (@ingemannpeter) on

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden