Lørdag, 14. januar 2023 - af Karina Didriksen og Laura Dalgård Hansen

Puk Scharbau fra Kun en pige fik hjælp til rollen af Lise Nørgaard

Lise Nørgaard og Puk Scharbau i "Kun en pige". 
Lise Nørgaard og Puk Scharbau i "Kun en pige". 
Foto: Lars H. Laursen og TV 2
Puk Scharbau spillede Lise Nørgaard i filmen "Kun en pige" fra 1995, og i den forbindelse mødte hun den nyligt afdøde journalist og forfatter.

Lise Nørgaard havde en lang og begivenhedsrig tilværelse, og en lille del af hendes 105 år lange liv er blevet skildret i filmen ”Kun en pige”.

Her er det Puk Scharbau, der spiller rollen som den unge og rebelske Lise Nørgaard, der bliver journalist mod sin fars vilje. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Bliver stadig genkendt

Filmen udkom i 1995 og blev begyndelsen på den i dag 53-årige Puk Scharbaus filmkarriere – hun modtog en Bodil i kategorien Bedste kvindelige hovedrolle for sin præstation i ”Kun en pige”.

I forbindelse med arbejdet med rollen mødtes hun med Lise Nørgaard.

- Jeg husker, at jeg spiste en frokost med Lise, hvor hun skulle godkende mig. Jeg havde minutiøst læst bøgerne og var ærefrygt over at skulle gengive en person, der selv levede. Det havde jeg stor respekt for, men hun var utrolig hjælpsom og åben og sagde, at jeg bare kunne stille alle de spørgsmål, som var nødvendige, fortæller Puk Scharbau til BILLED-BLADET.

- Det er en rolle, som folk stadig genkender mig for den dag i dag. Jeg vil gerne sige tak for, at lise selv var en kvinde, som levede det, hun formidlede, både i ”Kun en pige”, men også i ”Matador”. Det med at finde sin egen stemme og turde bruge den, selv om der er modstand.

Puk Scharbau har i dag firmaet Wiser Leadership, hvor hun arbejder med lederudvikling og kommunikationsrådgivning.

Puk Scharbau
Puk Scharbau
Foto: Jaqueline Fluri

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden