Rufus Gifford: Danmark er mit andet hjem

Se også:

Danmark er krøbet ind under huden på den tidligre amerikanske ambassadør Rufus Gifford.

Det er fire år, siden Rufus Gifford og hans mand flyttede fra Danmark.

Han var ambassadør fra 2013 til 2017, og han nåede at gøre et stort indtryk på mange danskere, ligesom Rufus Gifford også selv fik den danske mentalitet helt ind under huden.

Dejligt at være tilbage

Den 46-årige amerikaner er fortsat vild med Danmark, og forleden var han på forlænget weekend hertil i forbindelse med et arrangement i Tivoli 4. juli.

- Jeg føler, det er mit andet hjem, og det er en meget vidunderlig følelse, sagde han til BILLED-BLADET om gensynet med Danmark og danskerne.

Rufus Gifford bor i USA, hvor han gør sig klar til sit nye arbejde. Han er af præsident Joe Biden blevet nomineret til jobbet som protokolchef i USA’s udenrigsministerium.

Nyt job

Det nye job kan han endnu ikke sige mere om, fordi det ikke er endeligt godkendt, men midt i forberedelserne fandt han altså tid til nogle dejlige dage i Danmark.

Men der er ikke udsigt til, at han og manden Stephen DeVincent flytter tilbage til Danmark lige foreløbig. 

- Jeg har meget arbejde i USA lige nu. Jeg er meget spændt på det arbejde, jeg har gjort og skal gøre i fremtiden. Om vi bor her eller ej… Vi vil blive ved at komme tilbage. Vi vil altid være en del af Danmark, uanset hvor i verden vi bor, sagde Rufus Gifford.

Hør interviewet med ham i videoen herover. Se også billederne fra hans besøg i Tivoli i galleriet herunder.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden