2. sep. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Successen fortsætter: Stor aften for Badehotellet

Hr. og fru Madsen
Hr. og fru Madsen
Foto: Mike Kollöffel/TV 2
Det blev en forrygende aften for holdet bag "Badehotellet", der løb med hele to priser ved uddelingen af årets SVEND-priser

I otte år har seerne kunnet følge hr. Weyse, Fru Fjeldsø, Amanda og alle de andre velkendte karakterer fra ”Badehotellet”, og danskerne er vilde med serien.

”Badehotellet” har derfor også vundet adskillige priser i årenes løb, blandt andet BILLED-BLADETs TV-GULD, og onsdag aften kunne de føje endnu to til listen.'

Birthe Neumann vandt

TV 2-serien var nemlig ikke til at komme udenom, da årets SVEND-priser blev uddelt i Svendborg.

Her vandt ”Badehotellet” i kategorien "Årets danske TV-dramaserie", men ikke nok med det modtog Birthe Neumann også hæder for sin rolle som Fru Fjeldsø.

- Det er stort. Det er virkelig stort, også fordi der har været nedluking. Det er publikums pris og en meget stor ære. Og så er det også en stor glæde, at Birthe får sin anerkendelse, den er utrolig vigtig, fortalte forfatter Hannah Lundblad.

Badehotellet er blevet en familie

Birthe Neumann selv var meget overrasket og også bevæget over at vinde i kategorien "Årets skuespiller i en TV-dramaserie" for sin rolle i ”Badehotellet”. Serien betyder nemlig noget ganske særligt.

- Det er en familie, man har fået på ”Badehotellet”. Det glæder mig sådan, at ”Badehotellet” også fik prisen for årets mest populære serie. Det er jeg virkelig stolt af, fortalte den 72-årige skuespiller, der også modtog årets Hæderspris.

https://imgix.billedbladet.dk/20210901_dm_svend_prisen_2021_0046_2.jpg
Birthe Neumann
Foto: Dan Mariegaard

Hun og resten af holdet bag TV 2-serien er netop nu i gang med optagelserne til 9. sæson, som bliver sendt i 2022.

- Det går fint, sagde Hannah Lundblad om optagelserne, men hun kan endnu ikke afsløre nogen detaljer om det nye sæson, der springer nogle år frem og foregår i 1945.

https://imgix.billedbladet.dk/20210901_dm_svend_prisen_2021_0048_1.jpg
Forfatter Hanna Lundblad og instruktør Fabian Wullenweber
Foto: Dan Mariegaard

Læs mere om: