7. dec. 2018
Af Ulrik Ulriksen

TILLYKKE: Bent Fabricius-Bjerre fylder 94 år

BEnt Fabricius-Bjerre og Camilla Arndt.
BEnt Fabricius-Bjerre og Camilla Arndt.
Foto: Hanne Juul / Billed-Bladet
Han er en levende legende indenfor musikkens verden og en nær ven af dronning Margrethe. I dag fylder hele Danmarks Bent Fabricius-Bjerre 94 år.

Med sine kompositioner og sit afslappede væsen har Bent Fabricius-Bjerre i flere årtier mejslet sig ind i danskernes bevidsthed som en af vores helt store kulturpersonligheder.

Fabricius-Bjerre er stadig aktiv indenfor musikken, og privat nyder han livet med sin hustru Camilla Arndt, som han giftede sig med i 2005.

For BILLED-BLADETs læsere er det heller ingen hemmelighed, at Bent Fabricius-Bjerre desuden er en meget god ven af den kongelige familie og især dronning Margrethe.

Spillede tennis med prins Henrik

Gennem mange år var dagens fødselar en af prins Henriks faste tennismakkere, og de to spillede mange fine og tætte kampe på HIK-anlægget ved Hellerup Havn.

Bent Fabricius-Bjerre og fru Camilla har også de senere år været faste gæster til nytårsfest sammen med dronning Margrethe og prins Henrik.

Vandt en Grammy i USA

Bent Fabricius-Bjerre har haft en helt fantastisk karriere som musiker og komponist.

Med nummeret ”Alley Cat” fra 1962 fik han et internationalt gennembrud, og han vandt en amerikansk Grammy-pris for sit hit.

I Danmark slog han for alvor sit navn fast som vært for TV-programmet ”Omkring et flygel”.

Blandt de øvrige milepæle i Bent Fabricius-Bjerres produktion er titelmelodien til Olsen-Banden-filmene og temaet til TV-serien ”Matador”.

Vi ønser Bent Fabricius-Bjerre et stort tillykke med dagen og de 94 år.

Læs mere om: