TILLYKKE: Bent Mejding fylder 81 år

Bent Mejding

Bent Mejding

Foto: Hanne Juul

Bent Mejding nyder sit halve otium, efter at han sidste år sagde farvel til teatret. Han vil dog stadig gerne spille film- og TV-roller.

Søndag, 14. januar 2018 - af John Lautrup

Bent Mejding kan i dag for første gang siden sin pure ungdom fejre fødselsdag uden at være aktiv teaterskuespiller. Han tog sidste år sin afsked fra de skrå brædder i sin 60-års jubilæumsforestilling "Kærestebreve", som han spillede med sin kone, Susse Wold. 

Ægteskabsløfterne fornyes

Film og TV vil han fortsat gerne lave, hvis de rigtige roller dukker op, men det opslidende teaterliv orker han ikke mere. Afskedsstykket kunne ikke have været mere passende, eftersom han og Susse stadig er hinandens kærester og bedste venner. 

De har kendt hinanden i 60 år og blev i 1983 gift på Hawaii, som er deres elskede vinterresidens. Her har de hvert tiende år siden brylluppet fornyet deres ægteskabsløfte til hinanden. 

Også professionelt har kærligheden gnistret mellem de to. De turnede i adskillige år og med kæmpesucces med "Privatliv", og i TV-serien "Matador" gav de den gas som Jørgen Varnæs og dennes femme fatale-kæreste, Gitte Grå.  

Bent Mejding har tidligere været gift med Susanne Theil, som har har børnene Lars og Anna med, men parret blev skilt i begyndelsen af 70'erne, da Bent Mejdling forelskede sig i Susse Wold.

TILBUD PÅ BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan!

TILBUD PÅ BILLED-BLADET
Klik her og læs hvordan!

Masser af hæder

Bent Mejding er både skuespiller og instruktør og har i flere omgange også været teaterdirektør. Han stod bag redningen og totalrenoveringen af Det Ny Teater i 1990'erne. 

Han har  modtaget adskillige udmærkelser - blandt andre Poul Reumert-legatet i 1964, Olaf Poulsens mindelegat i 1969, Mogens Wieth-legatet i 1971 og H.C. Andersen-medaljen i 1994.

Og i 1995 blev Bent Mejding Ridder af Dannebrog.