Mandag, 31. oktober 2016 — af Majken Munk

TILLYKKE: David Dencik fylder 42 år

David Dencik
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
David Dencik er efterhånden blevet en vellidt og populær skuespiller, som bliver brugt i alverdens produktioner. Netop nu er han aktuel i DR's Bedrag.

Den dansk-svenske skuespiller David Dencik fylder 42 år og har på trods af sin relativt korte karriere allerede været med i over 80 produktioner. 

Han er aktuel i DR-dramaet ”Bedrag”, hvor han spiller Simon Absalonsen, der kæmper med at køre sin bank bedst muligt. Men han kæmper også med at bevise sit værd, da hans tvillingesøster, spillet af Sonja Richter, er noget af en mundfuld. 

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

- De er modsætninger, og det er Amanda, der styrer showet. Han har indordnet sig under hende og affundet sig med, at det er sådan, forholdet er, fortalte David Dencik til BILLED-BLADET inden sæson to af "Bedrag" havde premiere. 

Desuden har David Denciks nye film ”Fuglene over sundet” netop haft premiere, hvor han spiller en jødisk jazzmusiker, som er bange for at han og familien vil blive deporteret under 2. verdenskrig. 

David Dencik fik gennembrud i "Lykke"

David Dencik blev uddannet fra Teaterhögskolan i Stockholm i 2003 og var i starten af sin karriere tilknyttet teatret Dramaten i Stockholm. 

Hans folkelige gennembrud i Danmark kom, da han spillede psykologen Anders Assing i DR-serien ”Lykke” overfor Mille Lehfeldt. 

LÆS OGSÅ: Det vidste du ikke om David Dencik

Siden da har han spillet mange forskellige roller og blevet brugt i mere end over 20 produktioner. Heriblandt er mange af dem udenlandske produktioner. 

Han er endda blevet rost af den amerikanske instruktør Steven Spielberg for sin rolle i ”War Horse”. I det kommende år kan han ses i både danske og udenlandske film.

BILLED-BLADET ønsker stort tillykke med fødselsdagen.

LÆS MERE: "Lykke"-skuespilleren hyret af Tommy Lee Jones

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden