TILLYKKE: Ghita Nørby fylder 82 år

Ghita Nørby

Ghita Nørby

Foto: Martin Høien

Skuespillerinde Ghita Nørby fylder år. Hun kan se tilbage på en 60 år lang karriere som skuespiller i roller, som er elsket af mange danskere.

Onsdag, 11. januar 2017 - af Majken Munk

Vi kender hende som Anne i ”Baronessen fra Benzintanken” og som Ingeborg i ”Matador”.

Igennem sit lange liv har Ghita Nørby haft en succesfuld karriere, der har gjort hende til én af de mest elskede skuespillere herhjemme.

NOSTALGI: Maria Garland på pengejagt

Hun kan fejre sin 82-års fødselsdag med mulighed for at kigge tilbage på mange skønne bedrifter, både inden for film, teater og TV. 

Ghitas givende liv

Ghita Nørby blev i 1956 uddannet som skuespiller ved Det Kongelige Teaters Elevskole, og allerede samme år var hun med i sin første film ”Ung leg”.

NOSTALGI: Ghita Nørby og Anne Werner Thomsen i "Ung leg"

Siden hen har karrieren budt på hundredvis af spændende film, forestillinger og TV-serier. Det betød også, at hun i 2016 kunne fejre sit imponerende 60-års jubilæum som skuespiller. 

Prøv vores nostalgi-quiz: Har du styr på Morten Korch-filmene?

Privat har Ghita Nørby været gift fire gange. Hun fik sønnen Giacomo Campeotto i 1964, da hun var gift med sangeren Dario Campeotto. Senest blev hun gift med Svenn Skipper, som hun blev skilt fra i 2011. De har dog siden fundet sammen igen og lever nu som kærester.

Ghita Nørby, Svenn Skipper Foto: Jacob Ljørring

Ghita Nørby og Svenn Skipper