Onsdag, 8. marts 2023 — af Laura Dalgård Hansen, John Lautrup

Var gift med Uffe Ellemann i 51 år: Sådan har Alice Vestergaard det i dag

Alice Vestergaard og Uffe Ellemann-Jensen
Alice Vestergaard og Uffe Ellemann-Jensen
Foto: Hanne Juul
Det er nu over otte måneder siden, at Alice Vestergaard mistede sin mand gennem 51 år, Uffe Ellemann-Jensen.

Det er nu over otte måneder siden, at Uffe Ellemann-Jensen gik bort, og hans hustru gennem 51 år, Alice Vestergaard, har skullet vænne sig til en helt ny tilværelse alene. 

Den tidligere udenrigsministers navn står godt nok stadig på postkassen, men der er flere forandringer på vej for Alice Vestergaard.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Rækkehuset i Hellerup, som hun og Uffe har boet i gennem 39 år, er nemlig blevet solgt, og inden længe flytter hun ind i en lejlighed i nærheden.

I starten gik jeg jo helt i stå

Alice Vestergaard

De sidste otte måneder har været hårde, men det er blevet nemmere for Alice Vestergaard, 85, at håndtere savnet.

- Nu spiser jeg da igen. Men i starten gik jeg jo helt i stå. Jeg havde kvalme i flere måneder og var bare træt, træt, træt. Nu kan der godt gå nogle timer, hvor jeg ikke tænker på ham. Men ikke meget mere. Uffe fyldte jo meget. Derfor er der også et stort hul, når han ikke er her…, det er der jo, fortæller hun i et stort interview med BILLED-BLADET.

- Det største savn er, at det går op for én, at nu er man alene. Du kan have en masse venner og en skøn familie. Men når du har levet op og ned ad et andet menneske i mere end 50 år, og man på mange måder næsten er groet sammen, så er man pludselig meget alene. Savnet er der bare. Det ligger der hele tiden. Så går jeg sommetider op på kirkegården, og så snakker jeg lidt med ham.

Alice Vestergaard har midt i den svære tid tvunget sig selv til at holde fast i sine ugentlige fritidsaktiviteter. Hun er for eksempel med i en gåklub, ligesom hun også går til pilates, spiller bridge og opsøger kulturarrangementer.

Alice Vestergaard flytter om kort tid fra sit dejlige rækkehus og ind i en mindre lejlighed. 
Foto: Hanne Juul

Også familien har været en stor støtte gennem de seneste måneder.

- Børnene har været fantastiske, også svigerbørnene og børnebørnene. De børnebørn, der bor i nærheden, sender mig en gang imellem en sms og spørger: ”Skal jeg ikke komme og spise med dig i aften eller i morgen?” Det er jo vidunderligt. De har været en stor hjælp, fortæller Alice Vestergaard.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden