Lørdag, 27. maj 2023 — af Caroline Andersen

Vennepar fra Alene i vildmarken i knibe på indlandsisen

Niklas og Emil fra Alene i vildmarken
Niklas og Emil fra Alene i vildmarken.
Foto: Martin Høien
"Cykeldrengene" Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Fammé Hansen, der er kendt fra DR-programmet "Alene i vildmarken, måtte slutte deres store eventyr før tid.

Det er ikke en nem bedrift at krydse indlandsisen i Grønland. Hverken med hundeslæde, motorkøretøjer eller på ski.

Og på cykel er det endnu sværere!

Det kan de to venner Nicklas og Emil, der kalder sig selv for "Cykeldrengene", skrive under på. De havde nemlig besluttet sig for, at de ville krydse indlandsisen i Grønland på cykel.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men den 600 kilometer lange tur måtte stoppes efter 500 kilometer, hvoraf 350 af dem var foretaget på cykel. Årsagen til, at turen måtte stoppes, var dårligt vejr.

– Vi bliver ramt af 40 graders frost og får de første frostskader i ansigtet. Næse, kinder, fingre, fødder, betændelse i armene, vabler på hælene, og alt ser rigtig mørkt ud, fortæller Nicklas Flenø Mikaelsen til Ritzau om den hårde tur, hvor de begge tabte 11 kg.

Venneparret måtte til sidst sande, at de var nødt til at ringe efter hjælp, da de ikke længere kunne klare de hårde vilkår i den barske natur.

Kort efter blev de hentet af en helikopter, der fik dem sikkert til den østgrønlandske kystby Tasiilaq, hvor de kunne få både vådt og tørt.

Nicklas og Emil blev for alvor kendt i 2021, hvor de vandt femte sæson af DR1-programmet "Alene i vildmarken" efter 32 dage i den norske ødemark.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden