13. dec. 2022
Af Caroline Andersen

Vi mindes: Disse Pyrus-stjerner har vi ikke længere blandt os

Pyrus
Pyrus
Foto: Søren Hartvig/ TV 2
Lige nu kører Pyrus over skærmen hver dag i julekalenderen “Pyrus - Alletiders eventyr”.

Men det er desværre ikke alle stjerner fra julekalenderen, der længere er i blandt os.

Blandt andet er den bærende rolle i julekalenderen, rigsarkivaren Birger Bertramsen, der blev spillet af Jesper Klein, ikke længere i blandt os. Jesper Klein døde tilbage i 2011, blot i en alder af 66 år. Den kendte skuespiller døde efter kort tids kræftsygdom.

En anden Pyrus-stjerne vi fornyligt har mistet er Stig Hoffmeyer, der i årets julekalender spiller H.C. Andersen. Stig Hoffmeyer blev 82 år og sov ind efter nogen tids sygdom.

En anden stjerne fra Pyrus er også fornyligt død. Det er Pyrus-stjernen fra julekalenderen "Pyrus - Alletiders jul", hvor karakteren Freja, der blev spillet af Karen Gardelli, døde i starten af december i en alder af blot 58 år.

I den anden Pyrus julekalender "Pyrus - Alletiders nisse" spiller Jesper Langberg rollen som Elverkongen. Jesper Langberg døde tilbage i 2019 og blev 78 år. En anden skuespiller fra julekalenderen, der ikke længere er i blandt os er Elin Reimer. Hun spillede med i både julekalenderen "Pyrus - Alletiders nisse" og "Pyrus -Alletiders julemand", hvor hun spillede bedstemor.

Den kendte skuespiller Jens Okking spillede også med i "Pyrus - Alletiders jul", hvor han spillede Christian IV. Jens Okking gik bort i 2018 og blev 78 år gammel. Den folkekære skuespiller Ole Ernst var også med i eventyret om Pyrus. Han spillede ligesom Jens Okking også en kongelig figur. Ole Ernst spillede nemlig Christian II.

Julekalenderen kan ses hver dag på TV 2 kl. 15.55 eller streames på TV 2 PLAY.

Læs mere om: