Onsdag, 21. december 2022 - af Laura Dalgård Hansen

Vigga Bro kæmpede for at blive mor i mere end 20 år: Der var ingen hjælp at hente

Vigga Bro
Vigga Bro
Foto: Jacob Ljørring
Vigga Bro havde en stor drøm om at blive mor, men det tog mange år, før datteren, Anna Bro, kom til verden.

Vigga Bro er glad for børn og barnlige sjæle, og her i december har man kunnet opleve hende som skovkonen i ”Julehjertets Hemmelighed”.

Den 85-årige skuespiller har lavet masser af tv til børn i sin lange karriere, og fra hun var helt ung, havde hun en stor drøm om selv at få et barn. Det skulle dog vise sig, at det var en del sværere end som så.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vigga Bro trodsede sin skæbne

- Det var mit store ønske at blive mor, og jeg havde prøvet at få børn, lige siden jeg var 21. Dengang var der ikke noget med, man kunne få hjælp. Man havde en skæbne, og det måtte man lære at leve med.

Men Vigga Bro trodsede sin skæbne, og selv om kampen blev lang, lykkedes det hende at blive mor.

Som 42-årig fødte hun i 1980 datteren Anna Bro, og hun var jublende lykkelig for, at den store drøm gik i opfyldelse.

- Jeg havde kvalme hele tiden, men det ragede mig langsomt. Jeg blev stor og tyk og lignede fuldstændig en kugle på ben. Folk mødte mig altid med et kæmpe smil og et stort grin, fordi jeg var så tyk og så evigt glad. Jeg var virkelig lykkelig, mindes Vigga Bro.

Skuespilleren ville gerne have haft flere børn, men dengang blev hun rådet til at lade være med at forfølge drømmen.

- Jeg sagde, at jeg blev nødt til at få én til, for så meget kærlighed til ét barn må være en byrde. ”Det er synd, det gør du ikke”, sagde overlægen. ”Du bliver for gammel, lad være. Tænk, hvis det lille barn skal leve med, at du får et handicappet barn, som du må kaste al din tid på”, sagde han videre. Så jeg nærede mig, fortæller Vigga Bro, der har datteren Anna Bro sammen med skuespilleren Hans Henrik Clemmensen.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden