24. nov. 2022
Af Regitze Ørnstrup Christensen

Vild Med Dans-vært vil hjælpe pressede familier: Jeg vil udnytte mit talerør til at gøre noget værdifuldt

Martin Johannes Larsen
Martin Johannes Larsen og hustru, Sara-Lisa Schuster-Rossel håber på at kunne hjælpe en masse trængte familier med en god jul.
Foto: Dan Mariegaard
"Martins Julepatrulje" er tilbage, og byder både på kendte gæster, vilde præmier og udfordinger.

Martin Johannes Larsen og hans hustru, Sara-Lisa Schuster-Rossel, har gjort det før. Og efter et års pause gør de det nu igen.

I samarbejde med Røde Kors rykker ”Martins Julepatrulje” ud hver søndag i advent på Martins Instagram-profil. Formålet med julehjælpen er at samle så mange penge som muligt ind, så pressede og trængte familier kan få en god jul.

- Vi har gjort det igen af flere grunde, men blandt andet fordi at jeg - og vi - selvfølgelig har lyst til at hjælpe så mange familier, vi kan. Og vi har fået at vide af Røde Kors, at der i år er ekstra mange familier, der mangler julehjælp. Og så er det enormt vigtigt for mig at kunne udnytte min profil og mit talerør på Instagram til noget værdifuldt, og noget der giver mening, fortæller han til Billed-Bladet.

Konceptet for julehjælpen er relativt simpelt. Hver søndag frem til jul har han inviteret en kendt gæst forbi, og så skal der julehygges og vigtigst af alt: samles en masse penge ind.

- Min kone har brugt rigtig meget tid på at anskaffe så mange præmier, som vi overhovedet har kunnet komme i nærheden af for at få så mange penge op af lommerne som muligt fra vores følgere. I år har vi været ude i bedre tid end for to år siden, så vi har haft længere tid til at række ud til en masse forskellige virksomheder, og de har været helt vildt fantastiske og givet en masse sindssygt fede præmier, siger Martin Johannes Larsen.

Sara-Lisa Schuster-Rossel og Martin Johannes Larsen.
Sara-Lisa Schuster-Rossel og Martin Johannes Larsen.
Foto: Mikael Rieck

Ikke-udgivede sange og andre udfordringer

Men udover muligheden for at vinde fede præmier er der naturligvis også lidt ekstra, der måske kan få dem, der ser med til at donere lidt ekstra. Hver søndag er der nemlig sat et delmål, og hvis det bliver indfriet, så udfører Martin og hans gæst en udfordring.

1. søndag i advent er det hans gode kammerat og den anden halvdel af den musikalske duo, der laver satiriske fodbold-sange, ”Lidt til Lægterne”, Mads Bo Iversen, der er gæst i ”Martins Julepatrulje”. Og Martin vil da gerne afsløre, hvad der kommer til at ske, hvis de når deres delmål.

- Vi kommer nok til at synge en eller et par ikke-udgivede 'Lidt til Lægterne' sange. Og uden at løfte sløret for meget kan jeg sige, at der også er nogle udfordringer, der kommer til at gå ud over egen krop. Mere kan jeg simpelthen ikke sige, fortæller han.

Vil bare gerne hjælpe så mange som muligt

Det er Martin og Sara-Lisa, der sammen med Røde Kors har sat både del- og slutmål. Og det har ikke været let.

- Det har været mega svært at angive et beløb, fordi det jo gælder for næsten alle, at det er et svært år. Vi har løbende sat de her delmål, og så kunne det være helt fantastisk, hvis vi kunne ende ud med at komme på den anden side af 100.000 kroner. Og jo mere, jo bedre, for jo flere familier kan vi hjælpe, fortæller Martin.

Som udgangspunkt kan man se ”Martins Julepatrulje” på både hans egen og gæstens Instagram-profiler, hvor de sender live hver søndag klokken 20.00. Men tidspunktet er ikke så fast, at det ikke kan flyttes, hvilket allerede gør sig gældende 1. søndag i advent. Der skal man nemlig allerede sætte sig til rette klokken 19.00, når Martin og Mads Bo Iversen julehygger og samler penge ind.

Og så har han bare et sidste budskab.

- Alle dem der sidder og læser den her artikel, skal simpelthen bare ind og være med og byde ind. Al information er tilgængelig på min Instagram, hvis man skulle have lyst til at støtte, siger Martin Johannes Larsen.

Læs mere om: