4. feb. 2021
Af Marianne Singer

Belgiens nye prinsesse dybt rørt over kongelig hyldest

Prinsesse Delphine.
Prinsesse Delphine.
Foto: Ritzau Scanpix
Kong Alberts datter udenfor ægteskab, prinsesse Delphine, blev hyldet af sin faster, prinsesse Marie-Esméralda, i forbindelse med, at hun modtog en fornem pris.

Prinsesse Delphine, der er den pensionerede belgiske kong Alberts datter udenfor ægteskab, har vundet prisen som "Årets leder", uddelt af det franske magasin Lobby.

Ifølge Netherlandsnewslife fik prinsesse Delphine prisen for at være den mest inspirerende person i 2020.

Hun er blevet forbillede for børn udenfor ægteskab, der kæmper for at blive anerkendt, lød det blandt andet fra juryen.

Hjerteligt tillykke

Protektor for prisfesten var ingen mindre end prinsesse Delphines faster, prinsesse Marie-Esméralda, der lykønskede sin niece med den flotte pris under prisfesten i en på forhånd indspillet tale.

- Delphine, jeg vil gerne lykønske dig af hele mit hjerte. Du fortjener så meget den pris, lød det fra prinsesse Marie-Esméralda, der beklagede, at hun ikke kunne være med på scenen ved prisoverrækkelsen.

- Frem for alt er det dejligt for mig at give prisen til et familiemedlem. Du fortjener den, det er en kamp, der berører mange mennesker, lød det endvidere fra hende.

https://imgix.billedbladet.dk/20150212-130507-4-1920x1278we_1.jpg
Prinsesse Marie-Esméralda, yderst til højre, til mindegudstjeneste sammen med dronning Mathilde, kong Philippe, kong Albert, dronning Paola, prinsesse Claire i 2015.
Foto: Ritzau Scanpix

Rørt prinsesse

Efter at have lyttet til de fine ord fra prinsesse Marie-Esméralda, der er halv-søster til kong Albert, sagde prinsesse Delphine, at hun var "meget rørt" over hendes ord.

Det er omkring fire måneder siden, at Delphine, der dengang hed Boël, fik tilkendt retten til fremover at benytte sin fars slægtsnavn, Sachsen-Coburg og Gotha, samt titlerne "Hendes Kongelige Højhed" og "Prinsesse af Belgien".

Kræver indsats

I et interview med nyhedskanalen L24 i forbindelse med prisoverrækkelsen blev Delphine spurgt, om hendes syv år lange kamp for anerkendelse viser, at en familie kan blive genforenet.

Til det svarede prinsesse Delphine bekræftende, men at det kræver en indsats fra alle sider.

Blev behandlet dårligt

I interviewet sagde hun også, hvor vigtigt det er, at familien anerkender et barn udenfor ægteskab som en del af deres liv. Barnet har ikke selv bedt om at blive født og med familiens anerkendelse følger også samfundets ankerkendelse, understregede hun.

- Jeg plejede at blive behandlet dårligt. Den dag hvor jeg blev anerkendt, ændrede folks opførsel sig overfor mig, sagde prinsesse Delphine ifølge Netherlandsnewslive.

https://imgix.billedbladet.dk/20201027-171552-4-1920x1440we_1.jpg
Prinsesse Delphines første officielle møde med sin far, kong Albert, og dronning Paola, fandt sted den 25. oktober sidste år.
Foto: Ritzau Scanpix

Årelang kamp

Delphines mor, baronesse Sybille de Sélys Longchamps, havde et udenomsægteskabeligt forhold med belgiske kong Albert i 18 år, fra 1966 til 1984.

I 2013 gik hun rettens vej for at få kongen til at anerkende sit faderskab.

Hårdt presset anerkendte kong Albert så endelig at være biologisk far til Delphine i januar 2020 i forbindelse med en DNA-test.

Læs mere om: