Belgisk statsbesøg på trapperne

Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Nu skal det fine tøj findes frem igen, for om godt en måned kommer der igen officielt besøg fra udlandet. Denne gang er det kongeparret fra Belgien.

Knapt er hestene tilbage i stalden, servicet rengjort og pakket sammen, galla-kjolerne og juvelerne lagt tilbage i de kongelige garderobeskabe fra sidste statsbesøg fra Island, før det hele skal frem igen.

Kongehuset har netop meddelt, at der fra 28.-30. marts kommer statsbesøg fra Belgien.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Fint besøg fra Belgien

Det er kong Philippe og hans dronning Mathilde, der overtog tronen 21. juli 2013, da kongens far, kong Albert 2. abdicerede, som besøger Danmark.

Det er første gang kongeparret gæster Danmark på officielt besøg, men lagt fra første gang, at de er her. Den belgiske kongefamilie og den danske kongefamilie har ikke alene nære familiære relationer, men de er også rigtig gode venner og holder af hinandens selskab.

SE BILLEDERNE: Farverige dronning Mathilde og datteren prinsesse Elizabeth

Kong Philippe og dronning Mathilde gæstede så sent som i 2015 Danmark i forbindelse med dronning Margrethes 75-års fødselsdag og parret var både med til fest om aftenen, ligesom de var til morgensang på Fredensborg Slot.

Det, selvom dronning Mathilde egentlig var på krykker og havde det ene ben i skinne efter et skiuheld, for det var tilsyneladende vigtigt for hende, at fejre dronning Margrethe.

Varmt venskab mellem Mathilde og Mary

Dronning Mathilde er ligesom kronprinsesse Mary borgerlig født og de to jævnaldrende kvinder har kunnet spejle sig i hinandens hverv og drage nytte af hinandens erfaringer, når de mødtes.

Det er der kommet et helt specielt og varmt venskab ud af og dronning Mathilde er da også fadder til prinsesse Isabella.

SE BILLEDERNE: Dronning Mathilde og dronning Maximas fantastiske gallastil

Under statsbesøget, der finder sted de sidste dage af marts, vil kong Philippe og dronning Mathilde være ledsaget af syv belgiske ministre og en erhvervsdelegation fra 37 virksomheder.

Medrejsende ministre og virksomheder

Programmet under statsbesøget skal styrke forbindelsen og fælles interesser mellem de to lande yderligere og vil blandt andet have fokus på erhvervslivet og kultur. De medrejsende ministre og de 37 virksomheder vil fokusere på bæredygtig udvikling, vedvarende energi, sundhed, transportlogistik og smart city løsninger.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Under opholdet vil kong Philippe og dronning Mathilde blandt andet besøge Københavns Rådhus, Dansk Industri og Cinemateket i København.

De officielle fester og kongeparrets tætte program vil alt sammen kunne følges både her på siden, samt i BILLED-BLADET. Så der bliver noget at glæde sig til.   

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden