22. mar. 2016
Af Juliane Olsen

Det belgiske kongepar er chokeret efter terrorangrebet

Kong Philippe og dronning Mathilde
Kong Philippe og dronning Mathilde af Belgien er dybt chokeret efter tirsdag morgens terrorangreb i Bruxelles.
Foto: AOP
Kong Philippe og dronning Mathilde af Belgien udtrykker deres sorg over terrorangrebet i Bruxelles i en officiel meddelelse. Kongelige kolleger slutter op med kondolencer.
Det belgiske kongepar er ligesom resten af Europa i chok efter terrorangrebet i lufthavnen Zaventem og en nærliggende metrostation i Bruxelles tirsdag morgen. På Facebook fremgår det, at kong Philippe og dronning Mathilde finder handlingerne feje og foragtelige. - Kongen og dronningens tanker går i første omgang til ofrene og deres pårørende, står der i meddelelsen. LÆS MERE: Kronprinsesse Mary og dronning Mathilde er rejst til Afrika

Kongeparret sender tanker

Samtidig fremhæver de i teksten, der er skrevet både på hollandsk og fransk, det beredskab, der har været med til at hjælpe de sårede. Ifølge den belgiske kongefamilies officielle kalender for det kongeparret har Philippe og Mathilde et par opgaver i de kommende dage. Det er dog endnu uvist, om disse forpligtelser vil blive gennemført efter de tragiske hændelser i landet.

Kong Harald og kong Willem-Alexander sender kondolencer

Desuden sender kong Harald af Norge en kondolence til Belgien efter terrorangrebet offentliggjort på det norske hofs hjemmeside. Meddelelsen er stilet til kong Philippe og det belgiske folk, hvor det fremgår, at den norske konge har modtaget nyheden om terrorangrebet med stor bedrøvelse. Det samme gælder kong Willem-Alexander af Holland, der officielt udtrykker, at han sammen med sin hustru, dronning Maxima, føler stærkt med Belgien og ofrene.

Kong Carl Gustaf: Frygteligt

Kort efter tilsluttede Sveriges kong Carl Gustaf sig sine kongelige kolleger. Han sagde i en officiel udtalelse: "Jeg og min familie har med bestyrtelse og forfærdelse modtaget beskeden om de frygtelige hændelser i Bruxelles. I denne svære stund står vi alle forenede mod denne meningsløse terrorisme, og vores tanker går til de ramte og deres familier".

Læs mere om: