18. nov. 2022
Af Lene Skriver Bak

Dronning Mathilde tyvstarter: Til prisfest i julerødt velourjakkesæt

Dronning Mathilde.
Dronning Mathilde viser, at hun er helt klar til den kommende julesæson.

Dronning Mathilde deltog mandag i en prisoverrækkelse og gallamiddag hos velgørenhedsorganisationen Missing Children Europe (MCE) i Bruxelles.

Den 49-årige belgiske dronning tog forsigtigt hul på julefestlighederne med sit velsiddende og lækre velourjakkesæt i den fineste julerøde farve.

Sættet er ifølge modebloggen Royal Fashion Police skabt af det belgiske mærke Dries van Noten, mens dronningens stiletter er fra Armani.

Dronning Mathilde er langt fra den eneste royale kvinde, der igennem tiden har vist sig at være glad for julens smukke farver:

Med til prisfesten og gallamiddagen hos MCE var også dronningens svigerforældre, kong Albert og dronning Paola, der var på opgave efter et grimt fald i hjemmet har holdt den 85-årige dronning hjemme.

Dronning Paola, der er ærespræsident for Missing Children Europe Protection Committee, måtte for nylig sende afbud til den officielle åbningsceremoni på Det Kongelige Militærakademi, hvor hendes barnebarn prins Gabriel sammen med sine medstuderende skulle påbegynde det nye skoleår.

Kong Albert mødte dengang op sammen med sin søn, kong Philippe, der er far til prins Gabriel.

Også mor, dronning Mathilde, og prins Gabriels yngre søskende, prins Emmanuel og prinsesse Eleonore, var med til ceremonien.

Det var ikke første gang, dronning Paola har måttet melde afbud efter et fald.

Tilbage i marts blev alle dronningens officielle opgaver aflyst i nogle uger efter dronningen fald og brækkede armen.

Dronningen har tidligere haft problemer.

I 2017 var hun så uheldig at brække en ryghvirvel og to måneder senere brækkede hun hoften.

Læs mere om: