Tirsdag, 20. oktober 2020 - af Malan Joensen

Efter opsigtsvækkende familiemøde på slottet: Sådan reagerer kong Albert

Kong Albert og dronning Paola. Indsat: Prinsesse Delphine og kong Philippe.

Kong Albert og dronning Paola. Indsat: Prinsesse Delphine og kong Philippe.

Fotomontage: Ritzau Scanpix
For nyligt kom det frem, at prinsesse Delphine og kong Philippe havde mødtes på slottet for første gang.

Belgiens kong Albert har udsendt en meddelelse i kølvandet på, at to af hans børn nu har mødt hinanden for første gang.

Kong Philippe af Belgien og prinsesse Delphine, der først for nyligt fik rettens ord for at hun kan bruge den titel, offentliggjorde for nyligt, at de har haft en god samtale på Laeken-slottet.

Det var første gang, at bror og søster mødtes, og det var kulminationen på mange års kamp fra Delphines side for at få deres far, den tidligere monark kong Albert, til at anerkende hende som sin datter.

Delpines mor er den i dag 79-årige baronesse Sybille de Selys Longchamps, der ifølge eget udsagn havde et forhold til kongen, der strakte sig over en årrække, mens han var gift med dronning Paola. 

For nyligt vandt Delphine som nævnt retten til fremover at benytte sin fars slægtsnavn, Sachsen-Coburg og Gotha, samt titlerne "Hendes Kongelige Højhed" og "Prinsesse af Belgien", og den 9. oktober mødtes hun med sin bror kong Philippe.

Det mundede ud i en fælles meddelelse, der blev offentliggjort en uges tid senere:

"Fælles kommunikation fra kongen og prinsessen Delphine: Fredag den 9 oktober mødte vi hinanden for første gang på Laeken Slot. Det var et varmt møde. Denne lange og givtige samtale gav os mulighed for at lære hinanden at kende. Vi talte om vores respektive liv og områder af fælles interesse. Dette bånd vil videreudvikle sig inden for familiens rammer. Philippe og Delphine".  

Dagen efter kunne man på det belgiske kongehus' hjemmeside så læse kong Alberts officielle reaktion på mødet: 

"Jeg støtter helhjertet den udtalelse, som kongen og prinsesse Delphine lige har offentliggjort, og jeg tilslutter mig intentionen i budskabet. Min hustru og jeg er meget glade for kongens initiativ, det er begyndelsen på bedre dage for alle og især for Delphine.  Albert".  

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden