Torsdag, 15. oktober 2020 - af Malan Joensen

Prinsesse Delphine møder sin bror kongen for første gang

Prinsesse Delphine og kong Philippe ved deres første møde.

Prinsesse Delphine og kong Philippe ved deres første møde.

Foto: Ritzau Scanpix
Delphine Böel, der for ganske nyligt af retten fik lov at kalde sig prinsesse, har mødtes med kongen.

Delphine Boël, der i begyndelsen af oktober fik rettens ord for at hun nu kan kalde sig prinsesse, har sidste fredag mødt sin bror kong Philippe af Belgien.

Kong Alberts datter, som han har fået uden for ægteskabet med dronning Paola, har længe kæmpet for at få den tidligere belgiske konge til at anerkende faderskabet, og den sag vandt hun tidligere på året. 

For nyligt vandt hun så også retten til fremover at benytte sin fars slægtsnavn, Sachsen-Coburg og Gotha, samt titlerne "Hendes Kongelige Højhed" og "Prinsesse af Belgien", og meget tyder på, at den nuværende konge af Belgien - Delphines bror - vil gøre alt for at få prinsesse Delphine til at føle sig velkommen i familien.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De første dage efter at hun havde erhvervet prinsessetitlen, var der tavshed fra det belgiske kongehus, men torsdag kom det så frem, at kongen fredagen før havde inviteret sin søster indenfor på Chateau de Laeken.

Det meddeler kongen og prinsessen på kongehusets sociale medier:

"Fælles kommunikation fra kongen og prinsessen Delphine: Fredag den 9 oktober mødte vi hinanden for første gang på Laeken Slot. Det var et varmt møde. Denne lange og givtige samtale gav os mulighed for at lære hinanden at kende. Vi talte om vores respektive liv og områder af fælles interesse. Dette bånd vil videreudvikle sig inden for familiens rammer. Philippe og Delphine".   Se det oprindelige opslag på kongehusets instagram her.   
 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden