Tirsdag, 13. juli 2021 - af Marianne Singer

Kongehuset bekræfter: Ny prinsesse får rørende invitation fra kongen

Princess Delphine. 
Princess Delphine. 
Foto: Ritzau Scanpix
Kong Philippe har for første gang inviteret sin halvsøster, prinsesse Delphine, med til landets nationaldagsfejring den 21. juli.

87-årige kong Alberts voksne datter uden for ægteskab, prinsesse Delphine, 53, har fået en rørende invitation af sin halvbror, kong Philippe, 61.

For første gang deltager hun i Belgiens nationaldagsfejring på det kongelige palads i Bruxelles den 21. juli sammen med resten af den belgiske kongefamilie.

Det bekræfter det belgiske kongehus på deres hjemmeside

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Har sin mand med

Ved sin side har hun sin amerikanskfødte mand, Jim O'Hare og fra kongefamilien deltager udover kongen og prinsesse Delphine også dronning Mathilde samt prinsesse Astrid og hendes mand, prins Lorenz.

Derudover er også kongeparrets fire børn tilstede.

Travlt program

Forinden har kong Philippe og dronning Mathilde sammen flere familiemedlemmer været med til en taksigelsesgudstjeneste katedralen af St. Michael og St. Gudula i centrum af Bruxelles.

Kongen og dronningen afrunder nationaldagen med et besøg i Farra Clerlande i Ottignies, et bosted for voksne med et alvorligt psykisk handicap og et besøg hos National Multiple Sclerosis Center i Melsbroek. 

Kæmpe begivenhed

Nationaldagsfejringen er en kæmpe begivenhed i Belgien og prinsesse Delphines deltagelse i år viser, at hun nu er et fuldt integreret medlem af den belgiske kongefamilie.

Prinsesse Delphine blev sidste år endelig anerkendt af kong Albert som biologisk datter og fik tilkendt sin kongelige titel efter en mangeårig retssag.

Ældste datter i parade

Som noget særligt komme kronprinsesse Elisabeth i år ikke til at stå sammen med kongefamilien under fejringen med vil være en del af militærparaden sammen med de andre officerselever fra det militære akademi. 

Prinsesse Delphine deltog ved sit første officielle kongelige arrangement den 17. februar, hvor hun var med til en mindegudstjeneste for at vise afdøde fra kongefamilien respekt.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden