Fredag, 20. januar 2023 - af Marianne Singer

Tillykke med de 50 år: Sådan fejrer dronning Mathilde sin runde dag

Dronning Mathilde
Dronning Mathildes fødselsdagsportræt fra 2019.
Foto: © Royal Palace, Brussels, Michel Gronemberger
Belgiens dronning Mathilde fejrer sin 50-års fødselsdag fredag uden store officelle fester og arrangementer. I stedet sætter hun fokus på en sag, der står hendes hjerte nær.

Dronning Mathilde fylder fredag 50 år, hvilket hun fejrer på afdæmpet vis og med at sætte fokus på en sag, der står hendes hjerte nær.

Således oplyser det belgiske hof til BILLED-BLADET, at der ikke er planlagt et officielt program med en koncert eller middag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En hjertesag

- Hendes Majestæt Dronningen har valgt at bruge momentum i forbindelse med sin 50-års fødselsdag og sætte fokus på mental sundhed. Under overskriften "Vi bevæger os sammen for mental sundhed" har hun gået og cyklet med forskellige mennesker i provinser rundt omkring i Belgien i perioden juli til december 2022. Hun satte det i gang den 13. juli i Vestflandern, hvor hun cyklede med svagtseende og blinde mennesker, med folk med handicap og sårbare mennesker. Hun organiserede disse ture i hver provins, og mødte hvert sted folk, deriblandt unge, ældre, sundhedsmedarbejdere, psykiatere og folk, der løber og går sammen for helbreddets skyld. Dronningen har efterhånden arbejdet med mental sundhed i flere år. Det er også et af hendes hovedområder, når det kommer til hendes arbejde for FN's verdensmål", lyder det fra det belgiske hof i et skriftligt svar til BILLED-BLADET.

Dronning Mathilde
Dronning Mathilde i Antwerpen i november i forbindelse med sin rundrejse i Belgien i forbindelse med sin 50-års dag.
Foto: Ritzau/Scanpix

Store interview

De belgiske tv-stationer VTM og RTL sender derudover store interview med dronningen fredag aften på disse tidspunkter:

På VTM klokken 20.35 og udsendelsen "Mathilde: I fodsporene på en engageret dronning" på RTL klokken 19.50. 

Nyt frimærke

Der bliver endvidere udgivet et nyt frimærke i anledning af dronning Mathildes fødselsdag. 

Dronning Mathilde er gift med kong Philippe og sammen har de fire børn, prinsesse Elisabeth, prins Gabriel, prins Emmanuel og prinsesse Eléonore. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden