29. dec. 2011
Af af Jon Bloch Skipper

Bor Victoria og Daniel på kongeslottet i Stockholm?

Hvor bor kronprinsesse Victoria og prins Daniel.
Hvor bor kronprinsesse Victoria og prins Daniel.
Foto: AOP
Redaktøren af BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, Jon Bloch Skipper, svarer på spørgsmål fra læserne

Kære kongelige brevkasse!

Min kone og jeg har lige været i Stockholm, hvor vi så kongeslottet. Vi ved, at Carl Gustaf og Silvia bor dér, men gør Victoria og Daniel også det?

Venlig hilsen

Benny Jensen

-

Kære Benny Jensen!

Victoria og Daniel bor på Haga Slot i Solna ved Stockholm. Det oprindelige naturområde Haga blev i 1771 købt af Gustaf III, der omdannede det til den store, engelskinspirerede Hagapark, der i dag rummer en række af Sveriges mest kendte bygninger og seværdigheder.

Det nuværende Haga Slot blev opført af arkitekten Carl Christoffer Gjörwell i årene 1802-05 på foranledning af Gustav IV Adolf. Det har i tidens løb været anvendt som helårsbolig eller sommerhus for flere medlemmer af Bernadotte-slægten.

Det var bl.a. her, at Victorias far, Carl XVI Gustaf, blev født i april 1946. Slottet stod ubeboet hen igennem en årrække, og i 1966 overdrog Gustaf VI Adolf det til staten, der brugte det som bolig til officielle gæster fra udlandet. I 2009 forærede staten slottet i bryllupsgave til kronprinsesseparret, og Victoria og Daniel tog det i brug i efteråret 2010.

Mange hilsner

Jon Bloch Skipper

Har du spørgsmål til Den Kongelige Brevkasse, så send dit spørgsmål til jon@billed-bladet.dk, eller klik her!

Læs mere om: