16. jun. 2016
Af Ulrik Ulriksen

30 år siden: Kronprins Frederik og prins Joachim blev studenter

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/sh-668030.jpg
Foto: All Over Press
Der blev festet på Øregård Gymnasium, da kronprins Frederik og prins Joachim sammen med deres klassekammerater havde fået studenterhuerne. I dag er det 30 år siden, de kongelige brødre kørte af sted på studentereksamen-triumftog gennem København og Nordsjælland.
For præcis 30 år siden lykkedes det kronprins Frederik og prins Joachim at få deres studenterhuer efter overstået eksamen på Øregård Gymnasium i Hellerup. Det var i sandhed en triumfens dag for prinserne og deres 3. G-kammerater på gymnasiet. Tre års kamp for at få huen blev for Frederik og Joachims vedkommende afsluttet med en dansk-eksamen, som gik OK for begge. Herefter var der fest og ballade med den traditionelle studenterkørsel. Frederik og Joachim havde deres skolekammerater med forbi Amalienborg, hvor dronning Margrethe og prins henrik var med til at fejre de nye studenter.

Vind drømmerejse – deltag gratis

https://imgix.billedbladet.dk/sh-682793.jpg
Prins Joachim
Foto: All Over

Kronprins Frederik og prins Joachim dansede om hesten

Efter besøget på Amalienborg, var næste stop Kongens Nytorv, hvor de kongelige og Co. dansede om rytterstatuen. Kronprins Frederik endte med et karaktergennemsnit på lidt over 8 på den gamle 13-skale, mens prins Joachim nåede op på næøsten 9 i gennemsnit. I dagens anledning er der også grund til et sjovt tilbageblik til 1959, da prinsernes mor, den daværende tronfølger prinsesse Margrethe, fik sin studenterhue fra Zahles skole - i øvrigt sammen med veninden Birgitte Juel - senere Hillingsø.
https://imgix.billedbladet.dk/sh-83356.jpg
Foto: All Over

Læs mere om: