15. jul. 2016
Af Trine Larsen

Årets familiefotografering: I dag møder vi kronprinsfamilien på Gråsten Slot

Kronprinsparret, deres børn samt prins Gustav og Carina Axelsson i slotsgården på Gråsten Slot i sommeren 2015.
Kronprinsparret, deres børn samt prins Gustav og Carina Axelsson i slotsgården på Gråsten Slot i sommeren 2015.
Arkivfoto: Birger Storm
Regentparret, kronprinsparret, deres fire børn, prins Gustav af Berleburg og hans kæreste, forfatteren Carina Axelsson, stiller senere i dag op til den traditionsrige sommerfotografering.

Her til formiddag stiller den kongelige familie op til sommerfotografering på Gråsten Slot. Det sker klokken 11, kort efter at regentparret er ankommet til slottet for at holde ferie.

Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev!

Det er blevet en tradition, at dronningen samler den del af familien, som ferierer på Gråsten til fotografering. I år vil det foruden dronningen og prinsen også være kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og deres fire børn, prins Christian, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine og prins Vincent, samt prins Gustav af Berleburg og hans kæreste, forfatteren Carina Axelsson.

Kronprinsfamilien er allerede på Gråsten

Kronprinsparret har været mere end en uge på Gråsten Slot og nydt ferien sammen med deres fire børn, og dronningen og prins Henrik kommer til Gråsten fra deres ophold på Marselisborg i Aarhus.

SE BILLEDERNE: Glade prinser og prinsesser på Gråsten

Efter at regentparret er blevet modtaget på Gråsten Torv, kører de til slottet, hvor kronprinsparret og børnebørnene venter sammen med kronprinsens fætter, prins Gustav.

Prins Gustavs mor, prinsesse Benedikte, plejer også at være fast gæst ved sommerfotograferingen, men et officielt arrangement i Tyskland gør, at prinsessen er forhindret i at deltage og derfor først ankommer til Gråsten senere.

SE BILLEDERNE: Kongeligt sommersjov i Legoland gennem årtier

Det samme gælder for prins Joachim, prinsesse Marie og deres tilsammen fire børn, prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena.

Prins Joachim holder familieferie i udlandet

De er alle sammen på ferie i udlandet og afbryder ikke ferien for at komme hjem til den ellers traditionelle familiesammenkomst.

VIDEO: Derfor mødes den kongelige familie på Gråsten Slot

Prinseparret får dog også mulighed for senere på måneden at være sammen med kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Til den tid tager de alle fire til Rio de Janeiro for bl.a at deltage i åbningsfestlighederne i forbindelse med De Olympiske Lege. De unge danske kongelige skal også støtte og opmuntre de danske atleter under OL.

Læs mere om: