30. aug. 2015
Af af Ken Richter

Årets sommertogt starter nu: Her kan du møde regentparret

Dronning Margrethe og prinsgemalen nyder deres årlige togter med Dannebrog rundt i Danmark - og på tirsdag er de afsted igen.
Dronning Margrethe og prinsgemalen nyder deres årlige togter med Dannebrog rundt i Danmark - og på tirsdag er de afsted igen.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Tirsdag 1. september begynder regentparret deres årlige sommertogt med kongeskibet Dannebrog. I år bringer sejlturen dem til de tre jyske byer Ebeltoft, Vejle og Aabenraa

Regentparret kan se frem til tre dage med fuldt program, når de stævner ud på dette års sidste sommertogt.

Tirsdag formiddag kl. 10 kommer regentparret sejlende i chalup ind i Ebeltoft Havn, hvor de går i land ved Fregatten Jylland.

Herfra kører de i karet gennem byen, inden de bliver modtaget af Syddjurs borgmester Claus Wistoft på Glasmuseet. Inden frokosten, som bliver serveret på Molskroen, skal dronningen og prinsgemalen også se Den Nye Maltfabrik og en tur til Rønde for at høre om Nationalpark Mols Bjerge, som majestæten indviede for få år siden.

Som ved alle bybesøg har dronning Margrethe og prins Henrik hver sit program om eftermiddagen.

Her skal dronningen blandt andet se et genoptræningscenter i Tirstrup, mens prins Henrik skal se vilde dyr i Skandinavisk Dyrepark ved Kolind. Det hele slutter kl. 15.45 i Hornslet, hvor der er musik og anden festlig underholdning ved kommunens administrationsbygning. Kl. 19 er regentparret så værter ved en reception ombord på kongeskibet, der ligger til kaj i Grenaa Havn.

Regentparret får fyrværkeri i Vejle

Onsdag er det så Vejle, som får kongeligt besøg.

Her begynder dagens program også kl. 10, hvor Dannebrog lægger til ved Sydkajen i Vejle. Efter modtagelsen på havnen kører regentparret i bil til byens rådhus, hvor borgmester Arne Sigtenbjerggaard sammen med byrådet yder velkommen til de kongelige gæster.

I løbet af formiddagen besøger dronningen og prinsgemalen blandt andet Spinderihallerne og Kulturmuseet i Vejle.

Om eftermiddagen skal dronning Margrethe blandet andet på bustur omkring Brejning og besøge kommunens handicapcenter. Imens er prins Henrik hos Dan Cake i Give, hvor han også får mulighed for at se nogle af byens 60 skulpturer.

Kl. 15.50 slutter dagens program på Lystbådehavnen i Vejle, og kl. 19 er der igen reception ombord på Dannebrog, som letter anker kl. 21.30, hvor der også vil være et farverigt fyrværkeri.

Sommertogtet slutter i Aabenraa

Fredag 4. september slutter årets sommertogt i Aabenraa, og som en fast tradition ankommer kongeskibet til havnen kl. 10, hvor regentparret bliver hilst velkommen på kajen, inden de i bil kører til modtagelse på rådhuset, hvor borgmester Thomas Andresen også overrækker byens gave.

Herefter er der rundvisning på Kunstmuseet Brundlund Slot og besøg på et orgelbyggeri, inden der bliver serveret frokost på Folkehjem, hvortil regentparret ankommer i karet kl. 12.25 sammen med gardehusarerne.

Inden de går til bords, træder regentparret frem på balkonen og vinker til de forsamlede sønderjyder.

Om eftermiddagen besøger majestæten blandt andet Lyreskovskolen i Bov og plejehjemmet Lergården i Aabenraa. Imens bliver prins Henrik vist rundt på mejeriet Naturmælk i Tinglev, og kl. 15.40 er der arrangeret en festlig afsked på Storetorv i Aabenraa. Om aftenen kl. 19 er regentparret igen værter for en reception på Danneborg, inden kongeskibet letter anker kort efter kl. 21.30.

Læs mere om: