Fredag, 17. december 2021 - af Ulrik Ulriksen

Ærgerlig nyhed fra kongehuset: Dronning Margrethe udsætter fejringer

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Kongehuset har netop meldt ud, at man på baggrund af den seneste udvikling i coronasituationen og sundhedsmyndighedernes anbefalinger udsætter store fejringer i januar.

Det er desværre nødvendigt for kongehuset at udsætte de store fejringer i anledning af dronning Margrethes kommende 50-års regeringsjubilæum.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er netop meldt ud via kongehusets kommunikationsafdeling.

Dronning Margrethe vil fortsat have festlig dag

- Hendes Majestæt Dronningen vil fortsat gerne have en festlig markering, hvor danskerne kan være med, og har derfor besluttet at flytte størstedelen af de til januar planlagte arrangementer til sensommeren 2022, lyder der blandt andet i pressemeddelelsen fra kongehuset, der ridser op, hvilke begivenheder, man udsætter:

”De udsatte arrangementer er: Dronningens jubilæumspressemøde, vagtskiftet på Amalienborg Slotsplads, hvor Dronningen og den kongelige familie viser sig på balkonen, frokost på Københavns Rådhus, gallaforestilling på Gamle Scene i Det Kongelige Teater, festgudstjeneste i Københavns Domkirke, Vor Frue Kirke, samt gallataffel på Christiansborg Slot. Nye datoer for de udsatte arrangementer vil blive meldt ud i det nye år.”

 

Enkelte arrangementer afvikles

Man vil dog på selve jubilæumsdagen den 14. januar forsøge at gennemføre enkelte arrangementer.

Det gælder blandt andet statsrådet, modtagelse i Folketinget samt kranselægning ved Frederik 9. og Dronning Ingrids grav ved Roskilde Domkirke.

Personlig lykønskning

I jubilæumsugen vil der på på kongehusets hjemmeside blive oprettet en gratulationsliste, hvor det er muligt at fremsende en personlig lykønskning til dronningen i anledning af regeringsjubilæet.

- Det vil som følge af coronasituationen heller ikke ved denne lejlighed være muligt at møde fysisk frem i Det Gule Palæ ved Amalienborg, sådan som der ellers er tradition for ved store begivenheder i Kongehuset, lyder det i dagens meddelelse fra kongehuset.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden