Fredag, 17. februar 2023 — af Ulrik Ulriksen

Afløser dronningen de næste vigtige uger: Kronprins Frederik træder i karakter

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe har i et nyt interview givet udtryk for, at hun er tryg ved kronprins Frederik som sin efterfølger. Allerede nu er kronprinsen en kæmpe støtte i en på mange måder udfordrende tid.

Kronprins Frederik træder i den kommende tid virkelig i karakter som dronning Margrethes helt store støtte.

Dronningen skal onsdag på Rigshospitalet opereres, og den kommende tid vil Majestæten aflyse flere opgaver og også lade sig afløse på officielle opgaver.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Efter torsdagens opdatering af den kongelige kalender med officielle programpunkter for den royale families medlemmer, kan man se, at kronprinsen ikke bare i næste uge, men også ugen derefter afløser sin mor.

Kronprins Frederik tager imod

Mandag den 20. februar er der offentlig audiens på Christiansborg Slot, og tirsdag den 21. februar er der Statsråd på Christiansborg Slot.

Begge opgaver overtager kronprinsen for dronningen, og onsdag den 22. februar modtager kronprinsen nye ambassadører fra Malta, Tanzania, Bolivia og Bahrain i Christian VII’s Palæ på Amalienborg.

Denne sidstnævnte opgave plejer dronningen at tage sig af.

Fredag den 24. februar deltager kronprinsparret i Folketingets gudstjeneste i Holmens Kirke i forbindelse med årsdagen for Ruslands invasion af Ukraine.

Og også i marts tager kronprinsen over for Majestæten.

Det sker fredag den 3. marts, når kronprins Frederik afløser dronningen og modtager nye ambassadører fra Rumænien, Bangladesh, Irland, Jordan og Kosovo i Christian VII’s Palæ, Amalienborg.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden