Onsdag, 26. februar 2020 — af Trine Larsen

Afrikanske børn overraskede prinsesse Marie

Prinsesse Marie i Uganda 2020
Prinsesse Marie i Uganda 2020
Foto: Kasper Wenstrup
Prinsesse Marie gør en god figur i Uganda, men alligevel "skuffede" prinsessen nogle børn på første arbejdsdag på det afrikanske kontinent.

Prinsesse Marie vækker stor glæde og entusiasme, overalt hvor hun kommer under besøget i Uganda, hvor prinsessen er på arbejde for Folkekirkens Nødhjælp, kaldet DCA.

Prinsessens engagement er enestående. Alligevel lykkedes det prinsesse Marie at "skuffe" blomsterpigerne, Safi,10, og Mia, 8, da prinsessen besøgte et flygtningeprojekt i Kampala.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De to piger stod klar med blomster og modtog prinsesse Marie, der faldt pladask for de to yndige piger. Efter at have hilst varmt på dem, givet dem et knus og spurgt hvad de hed, havde pigerne også noget på hjertet.

- Hvorfor har du ikke nogen krone på?, ville pigerne vide og kiggede spørgende på prinsessen, der netop havde taget sin kasket af.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

- Århhh... det er fordi det er alt for varmt her, sagde prinsesse Marie leede og spurgte interesseret, hvor de havde set prinsesser før. Det havde pigerne set på film i tv, så at prinsessen så så "almindelig" ud undrede dem tydeligt.

Alligevel lykkedes det under mødet prinsesse Marie at skabe en god, varm og ægte kontakt både med pigerne, men også med de andre flygtninge, hun mødte. De fortalte deres historier til prinsesssen, der også erfarede, at de godt 1,4 million flygtninge, fortrinsvis fra Sydsudan og Burundi, ikke bliver sendt i flygtningelejre, men integreret sammen med befolkningen i Uganda, der trods deres egen fattigdom og udfordringer, er det land, som modtager flest flygtninge.

I morgen rejser prinsesse Marie nordpå til Arua i Uganda, for blandet andet at besøge et af de DCA/Danida projekter, der hjælper landmænd til at optimere deres fødevareproduktion af blandt andet søde kortofter, som de derefter kan eksportere til fx Danmark. Et hjælp til selvhjælps projekt.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden