Søndag, 27. marts 2022 - af Marianne Singer

Aldrig sket før: Dronningen overtog kronprinsfamiliens dagligstue

Kronprinsparret med deres børn. 

Kronprinsparret med deres børn. 

Foto: Jesper Sunesen
Helt usædvanligt ryddede kronprinsparret deres dagligstue i Frederik den 8.s Palæ for en stund, så dronningen og hendes søstre kunne filme ballet i de pragtfulde omgivelser til gallashowet "Palæerne danser".

Siden 2010 har kronprinsparret boet i Frederik 8. s Palæ og for første gang ryddede de forleden deres dagligstue, da dronningen og hendes søstre optog balletforestillinger i Amalienborgs palæer til søndagens gallashow på TV2 "Palæerne danser". 

Foto: Keld Navntoft, Kongehuset

Det fortalte Sofie Gråbøl søndag aften om under liveshowet, der blev sendt fra dronningens hjem Christian 9. Palæ. 

Måtte flytte ud

Sofie Gråbøl fortalte i forbindelse med klippet fra Frederik 8.s Palæ, at kronprinsfamilien blev sendt op i sommerhuset i Fredensborg, til Kancellihuset, mens optagelserne med danserne Ghrai DeVore-Stokes og Sebastian Haynes, foregik i deres dagligstue. 

Det er netop fra den riddersal, der nu bliver brugt af kronprinsfamilien som dagligstue, at dronningen og hendes søstre har mange minder fra, fordi de voksede op i dette palæ. 

I dagligstuen både drak de eftermiddags-te og dansede rundt som børn. 

Inviteret indenfor

BILLED-BLADET var så heldige at blive inviteret indenfor i dagligstuen, da kronprinsesse Mary stillede op til interview i februar i anledning af hendes 50-års fødselsdag. 

Foto: Hanne Juul

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden