27. mar. 2022
Af Marianne Singer

Aldrig sket før: Dronningen overtog kronprinsfamiliens dagligstue

Kronprinsparret med deres børn. 
Kronprinsparret med deres børn.
Foto: Jesper Sunesen
Helt usædvanligt ryddede kronprinsparret deres dagligstue i Frederik den 8.s Palæ for en stund, så dronningen og hendes søstre kunne filme ballet i de pragtfulde omgivelser til gallashowet "Palæerne danser".

Siden 2010 har kronprinsparret boet i Frederik 8. s Palæ og for første gang ryddede de forleden deres dagligstue, da dronningen og hendes søstre optog balletforestillinger i Amalienborgs palæer til søndagens gallashow på TV2 "Palæerne danser".

https://imgix.billedbladet.dk/soestrefff_1.jpg
Dronningen og hendes søstre under søndagens gallashow på Amalienborg, delt af kongehuset.
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset

Det fortalte Sofie Gråbøl søndag aften om under liveshowet, der blev sendt fra dronningens hjem Christian 9. Palæ.

Måtte flytte ud

Sofie Gråbøl fortalte i forbindelse med klippet fra Frederik 8.s Palæ, at kronprinsfamilien blev sendt op i sommerhuset i Fredensborg, til Kancellihuset, mens optagelserne med danserne Ghrai DeVore-Stokes og Sebastian Haynes, foregik i deres dagligstue.

Det er netop fra den riddersal, der nu bliver brugt af kronprinsfamilien som dagligstue, at dronningen og hendes søstre har mange minder fra, fordi de voksede op i dette palæ.

I dagligstuen både drak de eftermiddags-te og dansede rundt som børn.

Inviteret indenfor

BILLED-BLADET var så heldige at blive inviteret indenfor i dagligstuen, da kronprinsesse Mary stillede op til interview i februar i anledning af hendes 50-års fødselsdag.

https://imgix.billedbladet.dk/_han5507-1.jpg
Kronprinsesse Mary under interviewet med BILLED-BLADET i den dagligstue, hvor der også er blevet optaget ballet til søndagens udsendelse.
Foto: Hanne Juul

Læs mere om: