Onsdag, 22. juni 2022 - af Marianne Singer

Aldrig sket før: Sådan varmer prinsesse Marie op til historisk tale

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Prinsesse Marie skal torsdag aften som den første danske kongelige i nyere tid holde en officiel båltale på Sankt Hans-aften ved det traditionsrige arrangement på Sønderstrand i Skagen.

Som den første danske kongelige i nyere tid skal prinsesse Marie torsdag aften holde en officielle båltale på Sankt Hans-aften.

Det sker i forbindelse med det traditionsrige Sankt Hans-arrangement ved Skagens vippefyr på Sønderstrand.

Allerede onsdag aften begyndte hun at drømme om den gode stemning, der helt sikkert venter hende, da hun beundrede det kendte maleri "Sankt Hansblus på Skagen strand" af P.S. Krøyer på Skagens Museum.

Se videoen med en begejstret prinsesesse Marie på Skagens Museum i toppen af artiklen 

Fransk-dansk samarbejde

Maleriet kan ses i udstillingen "Krøyer og Paris. Franske forbindelser og nordiske toner", som dronning Margrethe åbnede officielt i maj.

Udstillingen markerer afslutningen på et tre år langt forskningssamarbejde mellem franske Musée Marmottan Monet og Skagens Kunstmuseer med fokus på forbindelserne mellem Krøyer og de franske malere, som han mødtes med og blev inspireret af på sin tid; kunstnere som eksempelvis Jules Bastien-Lepage, Jean François Millet, Léon Germain Pelouse, Gustave Courbet og Claude Monet.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden