Aldrig sket før: Se dronningens private gaver til Isabella

Dronning Margrethe har foræret sit barnebarn prinsesse Isabella, 14, to fantastiske smykker fra sin private samling. Smykkerne udstilles nu for første gang i anledning af dronningens jubilæumsfejring.

Dronning Margrethe har pragtfulde og kostbare smykker i sin private smykkesamling, der rummer både arvestykker, gaver og også smykker, som dronningen selv har ladet fremstille, eller som hun har valgt.

To af dem har dronningen givet i gave til barnebarnet prinsesse Isabella, 14, som nu for første gang bliver udstillet på Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg sammen med resten af dronningens store og imponerende smykkesamling.

Udstillingen skulle have været åbnet torsdag den 13. januar, men det kunne ikke lade sig gøre på grund af coronarestriktioner.

Udstillingen åbner lige så snart dronning Margrethe har forestået den officielle åbning og den nye dato meldes snarest ud.

Se de pragtfulde smykker, som dronningen har foræret prinsesse Isabella i galleriet øverst i artiklen

Smukt illustreret bog

Til udstillingen hører også den smukt illustrerede bog "En dronnings smykkeskrin – 50 år som regent fortalt i smykker", der udkommer på Politikens Forlag torsdag den 13. januar i anledning af majestætens 50-års Regeringsjubilæumsfejring.

Få rabat på BILLED-BLADETKlik og læs hvordan!

Her kan man nærstudere 

I bogen fortæller dronning Margrethe om sit forhold til smykkerne i sin private smykkesamling og bogens forfatter, Heidi Laura, dykker ned i smykkernes historie og de mange fortællinger, som de bærer på om kongefamilien og om Danmark.

Foto: Politikens Forlag

Bogen er rigt illustreret med helt nye fotos af smykkerne samt billeder af dronningen, hvor majestæten bærer dem ved forskellige lejligheder.
Smykkerne i En dronnings smykkeskrin kan, når udstillingen er åbnet, opleves på nært hold frem til den 23. oktober på udstillingen af samme navn på Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg.

Læs mere om udstillingen her

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden