Onsdag, 27. april 2022 - af Marianne Singer

Aldrig sket før: Se dronningens private gaver til Isabella

Dronning Margrethe har foræret sit barnebarn prinsesse Isabella to fantastiske smykker fra sin private samling. Smykkerne udstilles nu for første gang i anledning af dronningens jubilæumsfejring.

Dronning Margrethe har pragtfulde og kostbare smykker i sin private smykkesamling, der rummer både arvestykker, gaver og også smykker, som dronningen selv har ladet fremstille, eller som hun har valgt.

To af dem har dronningen givet i gave til barnebarnet prinsesse Isabella, som nu for første gang bliver udstillet på Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg sammen med resten af dronningens store og imponerende smykkesamling.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Se de pragtfulde smykker, som dronningen har foræret prinsesse Isabella i galleriet øverst i artiklen

Smukt illustreret bog

Til udstillingen hører også den smukt illustrerede bog "En dronnings smykkeskrin – 50 år som regent fortalt i smykker", der udkom på Politikens Forlag torsdag den 13. januar i anledning af majestætens 50-års Regeringsjubilæumsfejring.

Her kan man nærstudere 

I bogen fortæller dronning Margrethe om sit forhold til smykkerne i sin private smykkesamling og bogens forfatter, Heidi Laura, dykker ned i smykkernes historie og de mange fortællinger, som de bærer på om kongefamilien og om Danmark.

Foto: Politikens Forlag

Bogen er rigt illustreret med helt nye fotos af smykkerne samt billeder af dronningen, hvor majestæten bærer dem ved forskellige lejligheder.
Smykkerne i En dronnings smykkeskrin kan opleves på nært hold frem til den 23. oktober på udstillingen af samme navn på Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg.

Læs mere om udstillingen her

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden