Onsdag, 15. april 2020 - af Pia Meisner

Alt det tv, du ikke må gå glip af på dronningens fødselsdag

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe.
Foto: Martin Høien
DR1 og TV 2 byder på et overflødighedshorn af skønne tv-programmer i anledning af dronning Margrethes 80-års fødselsdag den 16. april 2020. Her får du hele overblikket!

Her på billedbladet.dk kan du naturligvis følge dronning Margrethes fødselsdag fra start til slut, men også DR1 og TV2 har lagt sig i selen for at skabe en helt fantastisk 80-års fest for danskerne!

Her får du det store overblik over alle DR1 og TV 2's  fødselsdagsudsendelser: 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

DR1-PROGRAMMER - 16. APRIL 2020:

 

Kl. 9.00: Fælles fødselsdagssang for dronningen

Kåre Quist og Phillip Faber vil i anledning af dronningens 80-års fødselsdag synge sammen med hele Danmark og kl. 12.00 stilles der direkte om til Fredensborg Slot, hvor dronning Margrethe selv følger fællessangen på tv.

Kl. 13.00: Margrethe II - Hele Danmarks Dronning

Ny dokumentar fra 2020. I denne billedmættede og rørende fortælling ser bl.a. skuespiller Ulf Pilgaard og tidl. udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen tilbage på den historie og samtid, de deler med dronningen. Dokumentaren om den kongelige fødselar og hendes 80 år som prinsesse og dronning af Danmark, fortælles med unikke klip og en del billeder, der aldrig tidligere har været vist. 

Kl. 14.00: I audiens hos Dronningen - sådan får du kors, bånd og stjerner

Dansk portræt fra 2019. I programmet kommer vi med ind bag slottets mure, når dronningen holder audiens og tager imod danskere fra alle samfundslag, der kommer for at sige tak for deres ordner og medaljer.

Kl. 15.00: Dronningen holder frikvarter

Ny dokumentar fra 2020, der følger dronningen i sit kunstneriske frirum. Vi ser hende med pensler og papirklip og i arbejdet som scenograf og kostumetegner til Tivolis ballet "Snedronningen".

Kl. 16.10: Dronningens Røde Tråd 

Dansk portræt fra 2017. Dronning Margrethe fortæller i dette interviewprogram om sin tro, og hvordan den har udviklet sig gennem livet. Sammen med Hendes Majestæt Dronningen genser vi kongefamiliens store kirkelige øjeblikke - fra dåb til bryllup og begravelse.

Kl. 17.00 Danmark derhjemme: Tillykke Margrethe 

DR fejrer dronningen i festligt selskab med både ukendte og kendte danskere, som alle har et særligt forhold til hende. På en royal fødselsdag præget af coronavirus er der gæster i studiet på Rådhuspladsen i København, men også med fra hele Danmark.

Kl. 20.00: Fællessang for Dronningen - hver for sig

DR blænder igen op for fællessang - hver for sig - men denne gang i en særudgave i anledning af dronningens 80-års fødselsdag. Mads Steffensen er klar som vært og vil sammen med artister fra den danske kulturscene byde op til fællessang for dronningen.

Kl. 21.25: Margrethe 80 år - en historisk fødselsdag

Et kig på de bedste øjeblikke fra dagen, hvor H.M. dronning Margrethe fyldte 80 år, men intet var, som det skulle have været på grund af corona-krisen.

TV 2-PROGRAMMER - 16. APRIL 2020

 

Kl. 8.00: Go’ morgen Danmark siger tillykke med fødselsdagen.

Kl. 11.20: Margrethe længe leve – tillykke med de 80 år

TV 2s royale værter, Natasja Crone og Morten Ankerdal, sidder klar i studiet i Tivoli i København.

Kl. 15.10: Margrethe

Fødselsdagsportræt lavet i anledning af dronningens 75-års fødselsdag i 2015. I portrættet oplever vi dronning Margrethe som det menneske, hun er, og ikke som en kransekagefigur. Filmen går tættere på end normalt og giver os en reel oplevelse af monarken.

Kl. 19.55: Alletiders Dronning

Dronning Margrethe fylder 80 år, og i dette program tegner en række danske kvinder et portræt af dronningen, der for mange har stået som et forbillede. Kvinderne deler ud af de personlige oplevelser, de hver især har haft med dronningen inden for politik, kunst og erhvervsliv. Der bliver set tilbage på dronningens liv og talt om rygevaner, ordentlighed, humor, etikette og yndlingsfrokoster.

Medvirkende: Mette Frederiksen, Helle Thorning-Schmidt, Oh Land, Pia Kjærsgaard, Stine Bosse, Natasja Crone og Jada.

Kl. 21.00: Længe leve dronningen – tillykke med fødselsdagen

Et sammendrag af højdepunkterne fra dronning Margrethes 70-års og 75-års fødselsdag under titlen 'Længe leve dronningen - tillykke med fødselsdagen'. Glæd dig blandt andet til et gensyn med 'skinke-tryllenummeret' af Rune Klan, som han fremførte for dronningen ved hendes 70-års fødselsdag i 2010.

Rigtig god fornøjelse!

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden