3. mar. 2010
Af af Annemette Krakau

Annemette Krakau: Bravo Margrethe

Annemette Krakau
Annemette Krakau
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
BILLED-BLADET byder øjeblikkets åbenhed omkring det danske kongehus velkommen.

I sidste uge åbnede kronprinsparret dørene for TV og bød på rundvisning i deres nyistandsatte Frederik VIII's Palæ. Jeg gættede på en topplacering på TV-hitlisten, og det skal jeg da ellers lige love for holdt stik. Hele 1.014.000 seere ville med på TV-besøg hos Mary og Frederik.

Torsdag aften går det løs igen, når der er premiere på "Kongehuset indefra". DR's berømte dokumentarafdeling har i et års tid fulgt den danske kongefamilie "i maskinrummet", og det er der kommet seks programmer ud af. Jeg har haft fornøjelsen af at se det første på forhånd, og jeg må sige, at dronningen og hendes familie har ladet DR komme meget tættere på, end hvad der normalt er kutyme. F.eks. er vi med helt oppe ved barselsstuen, da prinsesse Marie har født lille Henrik, vi er med grandpapa på køretur med Nikolai og Felix, og vi er med, når farmor forkæler lille prins Christian med lidt for meget kransekage efter farmand Frederiks mening.

Der er hverdagsglimt, der er alvor, og der er leg. Store følelser og tanker om fremtiden. En afslappet og glad dronning, en kronprins, der ved, han en dag skal overtage balkon-scenerne fra sin mor. Og en kommende dronning Mary, der kæmper med følelserne, når hun taler om sorg og savn.

Åbenheden i "Kongehuset indefra" er velkommen og en dejlig optakt til et forår med en kæmpe fejring af Danmarks dronning Margrethe, når hun 16. april fylder 70 år.

BILLED-BLADET er også med hele vejen, og du kan allerede se frem til næste uge, hvor vi skyder fødselsdagen i gang med masser af kongelige gaver til læserne i form af en gratis Oscar-belønnet dvd, "The Queen", samt en smuk samlemappe og første afsnit i serien om Danmarks dronning Margrethe II. Glæd dig!

Læs mere om: