17. dec. 2009
Af af Peter Juul

Annette Heicks mand klar til verdens regeringchefer

Annette Heicks mand, Jesper Vollmer, er dronningens køkkenchef.
Annette Heicks mand, Jesper Vollmer, er dronningens køkkenchef.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Udfordringen er stor for kokken, når dronningen inviterer verdens ledere til klimamiddag på Christiansborg.

Gæsternes antal til Klimamiddagen vil afhænge af selve konferencens stemning. Enes alle om klimaet - ja, så kommer de alle til middagen. Omvendt er det, såfremt de ikke kan enes. Så vil der komme afbud.

- Vi er godt forberedte. Det er længe siden, jeg i store træk aftalte menuen med prinsgemalen. Inklusiv mig selv er vi ti kokke i sving, fortæller dronningens kok Jesper Vollmer, der er gift med Annette Heick.

- Det meste er forberedt inde i køkkenet på Amalienborg, og i løbet af torsdagen køres det hele de cirka to kilometer til Chris­tiansborg. Her steger vi det kød, der skal steges og anretter resten ved at bruge Christiansborgs mobile køkken, bl.a. ovne og varmeovne på hjul.

- Man må vælge en international stil, og derfor er menuen ikke så personlig, som den ellers ofte kan være. Altså, det går jo ikke at lave kanin-ragout til 250, og det går heller ikke med svinekød. Vi plejer også at være godt orienteret om gæsterne - om der f.eks. er gæster med allergi.

Men det ved vi ikke denne gang, så derfor er jeg nødt til at have fem-seks alternative menuer i baghånden. Allergi kan jo være alt fra hvidløg til skaldyr. Men vi har forberedt os godt. På minutter kan vi servere en helt anden menu for de gæster, der ønsker det.

Læs mere om: