27. dec. 2017
Af Dorte Quist

Bag det spændende TV-portræt: I øjenhøjde med en ærlig prins Joachim

Prins Joachim
Prins Joachim
Foto: Hanne Juul/AOP
TV 2-Instruktøren bag portrættet af prins Joachim var overrasket over hvor afklaret og helt uden misundelse prinsen var med sin plads i rangordenen.

- Mest overrasket var jeg over, hvor afklaret prinsen var med sin egen rolle i kongehuset. Rollerne er jo klare i et kongehus, der går mere end 1000 år tilbage, og identiteten var ikke til diskussion. Prins Joachim er ekstemt afklaret med, at han er nummer to. Noget, som i en almindelig familie ville afføde søskendejalousi.

Instruktøren af programmet "Den anden prins - Joachimer den tidligere sangerinde fra orkestret Nice Device, Maya Albana. Hun har i dag helt skiftet karriere og er nu TV-instruktør.

Gennem et halvt år har hun fulgt prins Joachim og skabt et usædvanligt og ganske ærligt portræt af ham. Det fortalte hun om i TV 2-programmet "Go' Morgen Danmark", og her sagde hun bl.a.:

Flytningen fra Schackenborg

- Vi er nogenlunde lige gamle, men han er jo rundet af et helt andet miljø end mig. Men der er jo noget almengyldigt stof mellem os alle. Han er jo også nogens forældre, nogens elskede, nogens eks-, nogens barn. Det var de områder, jeg ledte efter til programmet.

Maya Albana oplevede også, at det var meget vigtigt for prins Joachim at forklare, hvorfor han måtte flytte fra Schackenborg slot i Møgeltønder i 2014. En flytning, han efterfølgende fik meget kritik for.

- Det krævede meget mod og ærlighed, men også generøsitet på den måde at øse ud af sin egen historie. De fleste af os vil jo gerne fortælle om vores succeser, men det kræver altså mod på den måde at fortælle om sine fiaskoer, fortæller Maya Albana, der selv karakteriserer sin arbejdsmetode med prinsen på denne måde:

- Jeg forsøgte at møde ham i øjenhøjde, så godt som jeg nu kunne, når han er prins.

https://imgix.billedbladet.dk/20171003_lhl4661.jpg
Prins Joachim og prinsesse Marie
Foto: Lars H. Laursen, AOP

Læs mere om: