Bar helt unik broche: Stilfulde dronning Margrethe spredte glæde på slottet

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe bar en helt unik broche til jubilæumsfejring på Fredensborg Slot, hvor Majestæten spredte glæde i det strålende solskin.

Dronning Margrethe var i anledning af markeringen af Fredensborgs 300-års jubilæum vært for en stor folkefest i Indre Slotsgård på Fredensborg Slot.

Her var dronningen i godt selskab i det strålende solskin, og både byens borgmester, skuespilleren Neel Rønholt og en masse skolebørn var med til begivenheden.

Elegant dronning Margrethe

En yderst veloplagt dronning Margrethe var til lejligheden iklædt et enkelt outfit bestående af en dybblå kjole og en elegant hvid jakke.

Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul

Dronning Margrethe

På jakkens højre side hang en ganske bemærkelsesværdig broche.

Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul

Dronning Margrethe

Brochen, som Margrethe har båret ved flere lejligheder, er en gave fra det værft i Genoa i Italien, som byggede DFDS-færgen M/S Prinsesse Margrethe.

Gave fra Italien

Brochen, som forestiller en hane, består af blandt andet brillanter, rubiner, smaragder og safirer, og den var prikken over i’et på dronningens elegante outfit.

Margrethe, der ved flere lejligheder i sin tid benyttede ruten mellem Oslo og København, fik smykket ved navngivningen af færgen tilbage i 1968 – samme år som kronprins Frederik blev født.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden