17. maj. 2022
Af af

Bar helt unik broche: Stilfulde dronning Margrethe spredte glæde på slottet

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe bar en helt unik broche til jubilæumsfejring på Fredensborg Slot, hvor Majestæten spredte glæde i det strålende solskin.

Dronning Margrethe var i anledning af markeringen af Fredensborgs 300-års jubilæum vært for en stor folkefest i Indre Slotsgård på Fredensborg Slot.

Her var dronningen i godt selskab i det strålende solskin, og både byens borgmester, skuespilleren Neel Rønholt og en masse skolebørn var med til begivenheden.

Elegant dronning Margrethe

En yderst veloplagt dronning Margrethe var til lejligheden iklædt et enkelt outfit bestående af en dybblå kjole og en elegant hvid jakke.

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul

På jakkens højre side hang en ganske bemærkelsesværdig broche.

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul

Brochen, som Margrethe har båret ved flere lejligheder, er en gave fra det værft i Genoa i Italien, som byggede DFDS-færgen M/S Prinsesse Margrethe.

Gave fra Italien

Brochen, som forestiller en hane, består af blandt andet brillanter, rubiner, smaragder og safirer, og den var prikken over i’et på dronningens elegante outfit.

Margrethe, der ved flere lejligheder i sin tid benyttede ruten mellem Oslo og København, fik smykket ved navngivningen af færgen tilbage i 1968 – samme år som kronprins Frederik blev født.

Læs mere om: