Onsdag, 11. januar 2023 - af Marianne Singer

BILLED-BLADETs læsere har stemt: Her er Årets kongelige kjole

Her er Årets kongelige kjole.
Det er nu afgjort, hvilken kongelig der bar den flotteste af alle festkjoler det seneste år. BILLED-BLADETs læsere har valgt kronprinsesse Marys fortryllende Jesper Høvring-kreation som Årets kongelige kjole.

Kronprinsesse Marys fortryllende festrober har altid været et stort hit blandt BILLED-BLADETs læsere, og hun vandt senest i kategorien Årets kongelige kjole i 2018 og 2019.

Også i 2022 har kronprinsessen tiltrukket sig berettiget opmærksomhed, og den helt store kjolevinder er den vidunderlige festkjole af kreeret af Jesper Høvrings, som kronprinsessen bar ved det store gallataffel i anledning af dronning Margrethes regeringsjubilæumsfejring på Christiansborg Slot i september.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Her er Årets kongelige kjole

BILLED-BLADETs læsere er så vilde med kronprinsessens gallarobe, at de har stemt den ind som Årets kongelige kjole.

Se billeder af Årets kongelige kjole i toppen af artiklen

På andenpladsen kom den røde kjole af Lasse Spangenberg, som prinsesse Isabella bar ved gallaforestillingen i Det Kongelige Teater, på tredjepladsen i dette års afstemning finder vi prinsesse Kate i sin hvide kappekjole fra Jenny Packham med glitrende skuldre.

Fjerdepladsen tager prinsesse Marie i sin pastelgule Rikke Gudnitz-kreation sig af, mens prinsesse Alexandra indtager 5.-pladsen i en farverig kjole med markant print fra Andrew GN.

Kjolen er ikke bare utrolig smuk, men også moderne i sin bæredygtige tankegang, idet Jesper Høvring har kreeret et helt nyt look ved hjælp af genbrug.

Således vakte kronprinsesse Mary allerede ved nytårstaflet i 2017 opsigt i den skinnende guldkjole i silke og hør og med et stort brusende skørt, der var skåret næsten i sol, samt små femine cap sleeves.

Det nye ved den er den fornemme sorte perleblonde, som kombineret med guldkjolen giver indtryk af en helt ny og anderledes festkjole.

Meget stolt

Jesper Høvring har flere gange vundet Årets kjoletitel med både kongelige og kendte, men er lige beæret hver gang, fortæller han til BILLED-BLADET.

- Jeg bliver glad hver gang jeg vinder, fordi det er BILLED-BLADETs læsere, helt almindelige danskere og ikke modefolk, som har valgt kjolen. Jeg føler mig lige privilegeret, og det følges lige godt hver gang. Jeg er meget stolt, lyder det begejstret fra ham. 

Har ligget og ventet

- Jeg begyndte på kjolen allerede før pandemien, og den har bare ligget og ventet på at skulle blive brugt. Så det var dejligt, da den endelig blev båret. Det var dejligt at kunne mikse noget nyt med noget gammelt. Så kjolen er også et klart signal om bæredygtighed indenfor kongehuset, siger Jesper Høvring, der nød samarbejdet med kronprinsessen.

- Kronprinsessen er nem at samarbejde med. Hun ved, hvad hun ser godt ud i og vil gerne kunne se designerens udtryk i kjolen. Hun er utrolig rar, professionel og sød, og vi har kendt hinanden i mange år.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden