Onsdag, 7. juni 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Børnene stjal kronprinsessens opmærksomhed: Mary fik en sludder

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Kronprinsesse Mary
Video: Lars H. Laursen
​​​​​​​Kronprinsesse Mary var onsdag eftermiddag til rejsegilde for Rigshospitalets nye afdeling for børn, unge og gravide, ”Mary Elizabeths Hospital”, og under besøget var det især børnene, der stjal hendes opmærksomhed.

For mange er Rigshospitalet forbundet med sygdom og sorg, men onsdag eftermiddag var der masser at smile af.

Her blev der nemlig afholdt rejsegilde for den helt nye afdeling, der fremover kommer til at huse børn, unge og gravide. Det højtspecialiserede hospital er opkaldt er vores helt egen kronprinsesse, og Mary var derfor naturligvis med til at fejre, at byggeriet nu er nået så langt, at der kunne holdes rejsegilde.

”Mary Elizabeths Hospital – Riget for børn, unge og gravide” er navnet på Rigshospitalets helt nye afdeling, hvor leg og kreativitet er i centrum for at kunne skabe de mest optimale rammer for både de mange unge patienter, deres søskende og familier.

Til rejsegildet onsdag eftermiddag deltog blandt andre nogle af de børn og deres familier, som er vant til at have deres daglige gang på Rigshospitalet, og ved ankomsten til byggepladsen var kronprinsesse Mary hurtigt henne for at hilse på.

Efterfølgende fik hun endnu mere lejlighed til at sludre med børnene, da hun besøgte SMILfondens værksted, som lige nu er i Rigshospitalets ’gamle’ bygninger, hvor flere tusinde børn hvert år begiver sig hen for at få en pause fra sygdommen.

Kronprinsessen spurgte interesseret ind til, hvad det betød for børnene at være der og til den skulptur, som de og mange andre børn, der har været på Rigshospitalet, er i gang med at lave og male.

Se den søde video af kronprinsesse Mary på besøg i SMILfondens kreative værksted herover.

”Mary Elizabeths Hospital” står færdigt i 2026.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden