Onsdag, 7. juni 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Pølsevognen var rykket helt indenfor: Kronprinsesse Mary til stor fejring på Rigshospitalet - og det var ikke tilfældigt

Kronprinsesse Mary lyttede interesseret til planerne for det nye "Mary Elizabeths Hospital". 
Kronprinsesse Mary lyttede interesseret til planerne for det nye "Mary Elizabeths Hospital".
Foto: Lars H. Laursen
Kronprinsesse Mary var onsdag eftermiddag inviteret til rejsegilde på Rigshospitalet, hvor man er i fuld gang med at bygge en helt ny afdeling, der er opkaldt efter netop kronprinsessen.

Som kronprinsesse er Mary vant til at rejse landet rundt for at være med til åbninger, indvielser og meget andet, og onsdag eftermiddag gjaldt det et rejsegilde – nærmere bestemt på Rigshospitalet.

Det er et helt specielt et af slagsen, for den nye afdeling for børn, unge og gravide er opkaldt efter netop kronprinsessen.

”Mary Elizabeths Hospital” er navnet på det kommende og højt specialiserede hospital, der er beliggende lige ved siden af Rigshospitalet midt i København.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Rejsegildet fandt sted på en særdeles solrig og varm onsdag eftermiddag, og kronprinsesse Mary var afslappet klædt på i et par lyse bukser og en let, hvid skjorte. Iført elegante stiletter gjorde hun en flot entre på byggepladsen, hvor håndværkere, personale, arkitekter, politikere, patienter og mange andre var samlet for at fejre, at byggeriet skrider fremad, og i dagens anledning var et par pølsevogne også rykket med helt inden for i de rå bygninger.

Rejsegildet bød på både pølser og tale fra blandt andre regionsrådsformand Lars Gaardhøj. 
Rejsegildet bød på både pølser og tale fra blandt andre regionsrådsformand Lars Gaardhøj.
Foto: Lars H. Laursen
Flere hundrede var mødt op til rejsegilde, men kronprinsesse Mary, der har lagt navn til det nye hospital, var dagens hovedperson. 
Flere hundrede var mødt op til rejsegilde, men kronprinsesse Mary, der har lagt navn til det nye hospital, var dagens hovedperson.
Foto: Lars H. Laursen

Som del af rejsegildet skulle kronprinsesse Mary overvære en række taler fra blandt andre regionsrådsformanden og bygherren, og bagefter tog hun turen over til 'det gamle' Rigshospitalet, hvor hun fik lejlighed til at snakke med nogle af de mange børn og deres familier, som i fremtiden kan få glæde af de nye faciliteter på Mary Elizabeths Hospital.

Når den nye afdeling åbner i 2026, kommer der til at være langt større fokus på leg, som for mange kan være med til at skabe glæde, trivsel og motivation – også i svære tider – og man vil arbejde for at skabe de bedste og mest trygge rammer for både patienter og deres familier.

”Mary Elizabeths Hospital – Riget for børn, unge og gravide” vil komme til at kunne rumme 900 patienter og deres familier og lidt over 1000 læger, sygeplejersker, jordemødre og andet personale.

Bygningen på 60.000 kvadratmeter kommer blandt andet til at bestå af 179 enestuer, 87 ambulatorierum og 13 operationsstuer.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden